Список нових функцій на смартфонах Xiaomi, які отримають MIUI 14

У день анонсу MIUI 14 стало відомо, що розробники прислухалися до користувачів і представлять кілька довгоочікуваних покращень. Докладніші відомості про прошивку розкрив інсайдер Каспер Скржипек — він виклав у мережу не лише деталі апдейту, а й скріншоти оболонки. За неофіційною інформацією, MIUI 14 отримає всього 16 програм, які не видаляються, серед яких виявляться «Контакти», SMS, браузер, налаштування системи, файловий менеджер, додаток камери та телефону.

Раніше стало відомо про велику зміну «Галереї» — в ній з’явиться можливість синхронізувати фото та відео із сервісом «Google Фото».

Серед інших змін називають:

  • Новий вид спливаючих повідомлень у вигляді бульбашки поверх інших додатків
  • Перероблені налаштування інсталятора програм через APK
  • Деактивація запису звуку під час запису екрана в режимі інкогніто
  • «Картки» сполучених пристроїв
  • Нове меню додавання віджетів
  • Нове вікно запиту дозволів

Як стверджує джерело, з’являться в прошивці і помітні внутрішні зміни: зокрема, встановлені програми швидше працюватимуть, займатимуть менше місця і менше витрачати заряд акумулятора смартфона. З’являться і нові можливості персоналізації: «суперзначки» робочого столу, а також новий формат віджетів і папок. Заодно розширяться конфіденційність — більше 30 функцій системи перестануть вимагати вивантаження будь-яких даних на сервери Xiaomi і будуть реалізовані локально.

Крім того, компанія помітно оновить функціональність голосового помічника: він зможе сканувати та перекладати документи, отримає доступ до фільтру небажаних дзвінків та інші функції. Ще одне нововведення покращить стабільність бездротового з’єднання між смартфоном і телевізором, навушниками, годинником, а також іншими пристроями. У «Налаштуваннях» з’явиться угруповання результатів пошуку за категоріями та просунута історія запитів.

 

Пристрої, які отримають першими MIUI 14:

Перші «живі» відео та повний список змін MIUI 14 з’являться в день релізу Xiaomi 13, дата якого поки що невідома через нещодавнє перенесення презентації.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.