Українці знову отримають гроші за заявками на платформі Дія: хто може отримати

Прес-служба Мінсоцполітики повідомила українцям, що вони мають змогу знову отримувати кошти на платформі «єДопомога». Виплати можуть отримати близько 50 тисяч людей, які надійдуть від Норвезької ради у справах біженців. Рада запросила список українців, які офіційно зареєстровані на тимчасово окупованих територіях. Зазначено, що організації додатково перевірять заявки на депублікацію.

В першу чергу виплати отримають пенсіонери, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, одинокі батьки, а також малозабезпечені родини.  Вже на платформу подано близько 10 млн заявок, тому їхній збір на платформі «єДопомога» довелось обмежити.

Платформа «єДопомога» створена Мінсоцполітики за підтримки Світового Банку, Мінцифри та ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції. Передбачено три напрями: грошову допомогу від держави, волонтерів та міжнародних організацій. На платформі можна дізнатися, як залишити заявку на допомогу, отримати гроші від держави або запропонувати підтримку продуктами харчування, одягом чи медикаментами.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.