«Дія» запустила абсолютно новий формат документів

Вже незабаром у «Дії» з’явиться такий документ, про який можна тільки мріяти західним країнам. У порталі вже давно існує паспорт громадянина України, закордонний паспорт, водійські посвідчення та інше. Анонсував новий документ Михайло Федоров, Міністр цифрової трансформації.

Міністр додав, що деякі документи отримають додатково англійську версію. На засіданні Михайло з командою розглядали приклади, як можуть виглядати ці документи. Англійську версію отримає закордонний паспорт, водійські посвідчення та технічний паспорт на транспортний засіб. Крім того, водійські права та техпаспорт отримають міжнародне кодування, яке використовується у країнах ЄС, США та Канаді. Це є кроком до міжнародної інтеграції державного порталу. Поки документи знаходяться на стадії технічного обслуговування, а незабаром розпочнеться бета-тестування.

Міністр додав, шо протягом наступного місяця громадяни отримають можливість користування новими 10 послугами. До них увійшли: електронне пенсійне посвідчення та посвідчення на проживання. Також буде тестування військових облігацій та перших послуг ЄНотаріату.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.