Xiaomi Mi Band 7 проти Mi Band 6: який фітнес-трекер краще

Минулого тижня китайська компанія Xiaomi офіційно анонсувала сьоме покоління свого фірмового фітнес-браслету Mi Band. Чим новинка, що отримала назву Xiaomi Mi Band 7, відрізняється від попереднього покоління, розберемося зараз.

Дисплей
Сьоме покоління фітнес-трекера Xiaomi може похвалитися збільшеним екраном. Його діагональ становить 1,62 дюйми проти 1,56 дюйми у попередника. Екран Xiaomi Mi Band 7 являє собою сенсорну AMOLED-панель з роздільною здатністю 490 на 192 пікселів, щільністю пікселів 326 PPI і яскравістю до 500 нит замість 450 нит у Xiaomi Mi Band 6.

Крім того, нова модель фітнес-браслету підтримує понад сотню циферблатів, зокрема динамічні.

Моніторинг активності
Обидва фітнес-трекери мають базовий набір датчиків для підрахунку кроків та калорій, моніторингу частоти серцевих скорочень та рівня кисню в крові, а також контролю за менструальним циклом, сном та стресом.

Перевагою нових Xiaomi Mi Band 7 стала підтримка до 120 різних спортивних режимів із докладною статистикою, автоматичним запуском, режимом тренера та відстеженням прямо на дисплеї. Xiaomi Mi Band 6, нагадаємо, підтримує щонайменше 30 спортивних режимів, шість з яких мають автоматичне розпізнавання початку тренування.

Бездротові підключення та водонепроникність
Обидва фітнес-трекери мають однаковий рівень захисту від вологи – 5 АТМ, що дозволяє занурюватись з ними на глибину до 50 метрів.

Що ж до бездротових комунікацій, то Xiaomi Mi Band 6 підключаються до смартфону через Bluetooth 5.0 LE, а нова модель підтримує Bluetooth 5.2 BLE.

Автономність
Тривалість роботи без заряджання безпосередньо залежить від ємності акумулятора. Минуле покоління Xiaomi Mi Band живиться від акумулятора ємністю 125 мАг, а час автономної роботи досягає 14 днів за стандартної схеми використання.

Що ж до сьомого покоління фітнес-трекера, то ємність його батареї зросла до 180 мАг. Щоправда, через збільшений розмір екрану з більш високою яскравістю та новими функціями тренувань автономність зберігається на колишньому рівні — до двох тижнів за стандартного сценарію використання.

Обидва фітнес-браслети заряджаються за допомогою магнітної зарядки, яка кріпиться до контактів на тильній стороні. У комплект поставки, як і раніше, входить магнітний кабель з роз’ємом USB-A.

Ціна
Вартість нового фітнес-трекера не дуже змінилася порівняно з попереднім поколінням. У Китаї Xiaomi Mi Band 7 буде продаватися за ціною 249 юанів або 900 гривень за версію без NFC та 299 юанів або близько 1050 гривень за модифікацію з NFC.

Що в результаті
Нове покоління Xiaomi Mi Band здатне запропонувати великий AMOLED-дисплей, акумулятор збільшеної ємності, нові режими тренувань та інші покращення. Тим не менш, поки Xiaomi Mi Band 7 доступний лише у китайській версії, яка матиме деякі обмеження в інших регіонах. Тому ми рекомендуємо дочекатися виходу глобальної версії Xiaomi Mi Band 7 або придбати міжнародну версію Xiaomi Mi Band 6 з підтримкою NFC і платежами Mastercard.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.