Коли всі українці отримають 6500 гривень з Дії: чому затягують

Багато українці занепокоєні тим, що вони досі не отримали допомогу у розмірі 6500 гривень. Уряд підтвердив інформацію, що її ще можуть отримати деякі категорії громадян. Проте, важливо знати з чим пов’язана затримка коштів та куди вони поділись. Цю інформацію детально розповіло у Мінекономіці.

На допомогу могли розраховувати ФОП та наймані працівники, що втратили можливість працювати через війну. Кошти отримали жителі Чернігівської, Сумської, Харківської, Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької, Луганської, Київської, Житомирської, Одеської, Волинської, Дніпропетровської областей і міста Київ.

Міністерство назвало декілька причин, з яких можуть вдібуватись затримки виплат:

  • допомогу вчасно не профінансували з бюджету;
  • гроші одержувачам відправили, проте вони загубилися десь у банку;
  • заявник не пройшов відбір на одержання допомоги 6500 гривень.

Громадяни, як подали заявки в першій половині березня успішно отримали допомогу. Українці, чиї заявки надійшли в період з 26 по 31 так і не профвнасувались, адже у бюджеті не вистачило коштів. Уряд повідомив, що гроші з’явились і громадяни зможуть їх отримати. Якщо у «Дії» ваша заявка в статусі “Заявку надіслано успішно”, то це означає, що ваші дані надійшли до Мінекономіки, і гроші вже незабаром будуть. Це стосується тих громадян, які подавали заявки з 26 до 31 березня.

Заявки, які надійшли з 7 по 25 березня вже отримали своє фінансування. Якщо ви подали заяву саме в цей період, а гроші так і не надійшли, то варто звернутися або до банку, на карту якого вони мають бути зараховані, або до Мінцифри. Мінсоцполітики допоможе дізнатись чи потрапили ви до Реєстру отримувачів. Для цього потрібно звернутися туди із запитом, вказавши свої анкетні дані, а також реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.