Приватбанк розповів що ціна долара буде дивувати українців

Українці переймаються тим, що гривня поступово почне падати з червня. Аналітики прогнозують, що 40 гривень за долар влітку цілком може бути реальним.

Аналітик Максим Орищак пояснив, чому навіть скасування обмежень НБУ не врятує гривню від девальвації. Часткове скасування зміцнило валюту, але це триватиме не довго. Аналітик прогнозує, що вже з наступного тижня долар досягне позначки у 38 гривень. Спочатку скасування НБУ всіх обмеження гарно вплинуло на гривню: вартість долара знизилася в середньому з 38,4 до 36,5 гривні. З 30 травня по 5 червня валюта може досягти 38 гривень.

Ослаблення національної валюти пов’язано з дефіцитом бюджету, затримкою соціальних виплат. Продовження військових дій та знищення важливих об’єктів інфраструктури теж прямими чином причетне до ослаблення валюти. Іншими чинниками є скорочення фінансової допомоги західних донорів, відтік інвестицій у більш благополучні країни та ажіотаж на валютному ринку.

Аналітик додав, якщо з приходом літа активні бойові дії в Україні не припиняться, подальше знецінювання гривні буде неминучим.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.