Ціни на мобільний зв’язок Vodafone та lifecell будуть космічні

Популярні українські мобільні оператори приголомшили абонентів новиною про підвищення цін на їх послуги. Зростання тарифів очікує абонентів Vodafone та lifecell. Причиною підвищення цін є витрати на забезпечення мобільного зв’язку. Оператори заспокоюють, що ціни зростуть лише на декілька відсотків.

Важливу роль у підвищенні цін грають і збитки, які зазнали оператори. Напркилад, Vodafone за останній час втратив 1,5 млрд гривень. У зв’язку з тим, що багатьом абонентам довелось зі сходу переїздити до центру, на захід та в сільську місцевість, оператору прийшлось зміцнювати свою мережу та ставити нові вежі. З початку війни Vodafone встановив 1600 нових базових станцій. До того ж, оператору доводиться вчасно та якісно замінювати пошкоджене обладнання. Варто врахувати й транспорті виплати: кожен знає ситуацію з пальним в Україні. Оператор запевняє, що підвищення не буде помітним для клієнтів.

Схожу ситуацію має і мобільний оператор lifecell. Компанія достовірно не знає, на скільки доведеться підняти тарифи, адже не знають, скільки грошей піде на відновлення пошкодженого майна. Варто згадати про міжнародний роумінг, за який доводится сплачувати у твердій валюті.

Тож потрібно бути готовими до подорожчання мобільного зв’язку в країн. Причому оператори не чекатимуть закінчення війни, а підвищать ціни ще протягом 2022 року.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.