Які українці більше не зможуть отримувати виплати через “Дію“

Деякі переселенці більше не зможуть отримувати щомісячні виплати через державний портал «Дія». Про це повідомила міністр соціальної політики, Марина Лазебна. За її словами з червня будуть отримувати кошти лише ті переселенці, які проживають у зоні проведення бойових дій, або чиє житло було повністю зруйноване або пошкоджено окупантами.

Отже, переселенці, які повернулись додому та перебувають у безпеці не отримають виплати за травень. Кошти за березень та квітень вони отримають до початку літа. Цікава інформація надійшла для киян, які дали прихистку у своїх будинках біженцям з інших регіоналів країни. Вони продовжуватимуть отримувати компенсацію від держави. Для цього потбно заповнити анкету та надати всю інформацію у онлайн-системи “Прихисток”. Потім потрібно подати заяву до Центру надання адмінпослуг (ЦНАП). Розмір компенсації становить 450 гривень за кожного переселенця.

Марина Лазебна також додала, що всі заяви переселенців профінансовані. А затримка пов’язана з тим, Мінсоцполітика щомісяця перераховує кошти банкам, які беруть участь у програмі “єПідтримка”, до 3, 13 та 23 числа включно. Це означає, що ті, хто не отримав своїх грошей до 23 травня, мають дочекатися їх та отримати до 3 червня.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.