Connect with us

MOBILZONE

Хто з переселенців скоро не зможе отримувати 2000 гривень з “Дії”

Опубліковано

Ви мабуть вже знаєте, що внутрішньо переміщені особи зможуть отримати допомогу від держави. Дорослі мали право отримати 2000 грн, а діти та громадяни з інвалідністю — 3000 грн.

Деталі

Нещодавно стала відома інформація, що в травні більшість допомог буде скасована. Марина Лазарева, Міністр соціальної політики України, повідомила, що з травня допомогу буде скасовано, але не для всіх.

Наприклад, якщо переселенець досі живе у Львові, але його майно в Києві не пошкоджене, а місто не в блокаді, то виплати буде скасовано. Таким чином, переселенці можуть поступово повертатись до домівок.

Якщо ж переселенець не може повернутись додому у зв’язку з бойовими діями або пошкодженою домівкою, то звичайно, шо виплати будуть продовжуватись.

Facebook Comments

MOBILZONE

Дизайнери iPhone 16 розповіли про створення кнопки камери

Опубліковано

Дизайнери iPhone 16 розповіли про створення кнопки камери

Однією з головних змін у нових iPhone 16 стала поява кнопки запуску та керування камерою. У подкасті Design Tangents старший дизайнер продуктів Apple Річ Дін і дизайнер інтерфейсу користувача Джонні Манзарі розповіли про розробку цього елемента.

Річ Дін почав з того, що йому одразу сподобалася ідея додавання кнопки керування камерою. За його словами, вона дозволяє взяти смартфон і одразу розпочати зйомку. Він навів приклад, як йому вдалося відобразити кілька коротких, але кумедних моментів з життя двох його маленьких дітей, а без кнопки він не встиг би цього зробити.

Співробітники Apple розповіли, що ідея створення кнопки Camera Control зародилася з думки про те, як вони могли б зробити так, щоб люди завжди могли швидко сфотографувати особливі моменти життя. Вони підкреслили, що спочатку навіть не думали про кнопку, а лише розмірковували, як зробити запуск камери швидким і зручним.

«Кнопка розташована врівень. Ми сподіваємося, що при повсякденному використанні телефон виглядатиме так само, як і сьогодні, з точки зору того, як ви його тримаєте і як поводитеся з ним. Але ми додали невелику фаску, щоб забезпечити чудове відчуття напівнатискання та повного натискання», – розповіли дизайнери.

Перед дизайнерами також стояло завдання зробити так, щоб кнопка відповідала рівню міцності iPhone. Тому в ній використовуються самі матеріали, що і в самому пристрої.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

В Україні запровадили нові правила продажу і купівлі автомобілів: що потрібно знати

Опубліковано

В Україні запровадили нові правила продажу і купівлі автомобілів: що потрібно знати

В Кабінеті міністрів України 1 жовтня 2024 року було ухвалено важливу постанову щодо удосконалення процедури комісійної торгівлі транспортними засобами.

Отже, тепер згідно постанови торгові організації зобов’язуються вказувати реальну вартість автомобіля під час укладання договору купівлі-продажу.

Про дану постанову розповіли на сайті МВС.

Начальник Головного сервісного центру МВС України Микола Рудик зазначив, що ці зміни спрямовані на боротьбу з практикою заниження вартості транспортних засобів. Раніше це призводило до значних втрат у доходах державного бюджету. Тепер при продажі легкового автомобіля, якщо це другий та наступний продаж у календарному році, необхідно подавати оцінку вартості транспортного засобу або витяг із сайту Мінекономіки про середньоринкову ціну. Для вантажівок потрібна лише оцінка вартості.

Потреба у вдосконалені чинних правил виникла через значне недоотримання коштів до бюджету. Недобросовісні продавці, особливо автодилери (автомайданчики), зазначали значно меншу ціну вартості автомобіля, таким чином держава недотримувала мільярди гривень кожного року, але тепер це змінилося, – розповів Начальник Головного сервісного центру МВС України.

Нові правила також уточнюють податкові зобов’язання:

  1. Перший проданий протягом року автомобіль не оподатковується.
  2. Продаж другого автомобіля оподатковується 5%.
  3. Третя і наступні продажі – 18%.
  4. Для вантажних автомобілів ставка податку становить 5% при першому продажу та 18% при другому та наступних продажах.

Рудик підкреслив, що цей крок значно збільшить надходження до державного бюджету. Для контролю за дотриманням нових правил відбувається доопрацювання реєстру, а також налагоджується співпраця з Фондом державного майна та Державною податковою службою України.

Важливо зазначити, що у разі зазначення заниженої вартості автомобіля у договорі купівлі-продажу працівники сервісного центру МВС відмовлятимуть у наданні послуги. Матеріали будуть направлені до правоохоронних органів, податкової служби та Фонду держмайна для подальшого розслідування.

Для забезпечення прозорості процесу детальна інформація про оцінку вартості транспортних засобів та порядок її проведення буде оприлюднена на сайті Головного сервісного центру МВС

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, більше не зможуть отримати бронь

Опубліковано

Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, більше не зможуть отримати бронь

Чоловіки, які не оновили дані в ТЦК, більше не зможуть отримати бронь. З 2 жовтня 2024 року підприємства більше не можуть бронювати військовозобов’язаних, які не уточнили свої дані в ТЦК, порушили правила військового обліку та перебувають у розшуку.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.