Connect with us

MOBILZONE

lifecell запустив нову корисну послугy

Опубліковано

lifecell запустив послугу для ваших рідних

Популярний мобільний оператор lifecell під час війни турбується про своїх абонентів та запустив послугу “Мобільна турбота”. За допомогою неї абоненти зможуть замовити додаткові хвилини чи гігабайти для своїх рядних, сплативши послугу з свого номеру.

Деталі

Оформити послугу можна у кабінеті “Мій lifecell” на смартфоні. Ви зможете додати до 15 номерів, за якими ви зможете відстежувати баланс. Також послугу модна підключити на сайті мобільного оператора, перейшовши за посиланням – https://bit.ly/3qi2nRG.

За допомогою «Турботи» ви зможете підтримувати своїх близьких навіть на відстані. lifecell  ще раз нагадує своїм абонентам як за межами країни поповнювати свій баланс:

  1. Через сайт oplata.lifecell.ua
  2. Через мобільний додаток “Мій lifecell”

Абоненти мобільного оператора, як і раніше, можуть робити безкоштовні інтернет-дзвінки через месенджер BiP. Для цього потрібно, щоб смартфон був підключений або у wi-fi або до 3G.

Facebook Comments

MOBILZONE

Офіційно представлено смартфон OPPO Reno11 A: тонкі рамки та камера на 64 Мп

Опубліковано

Офіційно представлено смартфон OPPO Reno11 A: тонкі рамки та камера на 64 Мп

OPPO представила Reno11 A – середньобюджетний смартфон з 64-мегапіксельною камерою, AMOLED-дисплеєм та невеликими рамками. У компанії розповіли чим ще привабливіша новинка.

Reno11 A отримав 120-герцевий 6,7-дюймовий дисплей з роздільною здатністю Full HD+. Апаратна платформа заснована на процесорі MediaTek Dimensity 7050, 8 ГБ оперативної та 128 ГБ постійної пам’яті. На задній панелі розташовані три камери: роздільна здатність основної становить 64 Мп, ультраширококутної – 8 Мп, макрокамери – 2 Мп. Також є 32-мегапіксельна фронтальна камера. Місткість акумулятора становить 5000 мАг, потужність швидкої зарядки – 67 Вт. Заявлені розміри пристрою – 162 x 75 x 7,6 мм, вага – 177 грамів.

Смартфон доступний на замовлення в Японії за ціною $307. Роздрібні продажі розпочнуться 27 червня.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Apple розкрила дату виходу iOS 18 Beta 2 із двома новими функціями

Опубліковано

Apple розкрила дату виходу iOS 18 Beta 2 із двома новими функціями

Apple підтвердила, що iOS 18 beta 2 вийде наступного понеділка і представить дві довгоочікувані функції: iPhone Mirroring та оновлення SharePlay. Після анонсу на WWDC 2024 iOS 18 beta 2 з’явиться рівно за два тижні Функція iPhone Mirroring дозволить користувачам відображати екран iPhone на Mac. Ця функція також підтримує операції drag-and-drop між Mac та iPhone. Оновлення SharePlay, з іншого боку, дозволяє користувачам “анотувати та контролювати загальні екрани під час спільної роботи”, пише 9to5Mac.

Хоча деякі функції, такі як Apple Intelligence, не будуть доступні в ЄС цього року через нормативні причини, Apple продовжує розширювати можливості iOS 18 на стадії бета-версії. Розробники можуть очікувати на виправлення помилок, доопрацювання функцій та включення додаткових можливостей у міру просування тестування до публічного бета-релізу в липні.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Які сповіщення від ТЦК зможуть отримати українці поштою

Опубліковано

Які сповіщення від ТЦК зможуть отримати українці поштою

Після вступу в силу нового мобілізаційного закону, всі військовозобов’язані чоловіки можуть отримати повістку не лише особисто, а й поштою.

У Міністерстві оборони пояснили, які види повісток може отримати чоловік поштою.

Отже, у теперішньому мобілізаційному законодавстві військовозобов’язаний чоловік може отримати наступні види повісток:

  • про оновлення персональних даних;
  • про проходження ВЛК;
  • мобілізаційні розпорядження, так звані “бойові повістки;
  • вимоги ТЦК про виконання обов’язку (обов’язків) військовозобов’язаним, надіслане поштою.

Після отримання одної повістки з вищезгаданого оповіщення потрібне належне підтвердження, що військовозобов’язаний отримав його, це може бути особистий підпис або відеозапис вручення повістки.

Якщо повістка надсилається поштою, то відповідно до нормативно-правових актів Міноборони для цього необхідно зафіксувати дату отримання особою такого листу та підтвердити це інформацією та/або документами від оператора поштового зв’язку. Якщо військовозобов’язаний відмовляється отримувати поштове відправлення, то поштовому оператору потрібно поставити відповідну відмітку про відмову.

Така сама відмітка ставиться, якщо чоловік не живе за місцем проживання і протягом 60 днів відведеним законом не повідомив своє нове місце проживання. Поставлена відмітка про неможливість або відмови вручення повістки рахується як день, коли чоловік отримав повістку. Після чого чоловіку дається 10 денний термін, щоб він з’явився в ТЦК. Якщо чоловік цього не зробить, представник ТЦК накладає штраф на військовозобов’язаного у розмірі 17 -25 тисяч гривень, а також подає його в розшук.

Важливо, у Верховній Раді врахували, що чоловіки можуть оплатити штраф і ховатися дальше, тому в статті 22 закону України “про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“ було продубльовано норму, оновити дані після кожного продовження воєнного стану.

Таким чином, виходить наступна ситуація, що з моменту коли кожен раз Президент буде продовжувати мобілізацію, у військовозобов’язаних буде продовжуватися обов’язок протягом 60 днів оновити свої військово облікові дані. Оскільки мобілізацію президент продовжується кожні 3 місяці, то відповідно, чоловіки, які будуть ігнорувати військовий облік змушені будуть оплачувати штраф 4 рази на рік.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.