Connect with us

MOBILZONE

Мобільні месенджери для зв’язку без доступу до мереж

Опубліковано

Мобільні месенджери для зв’язку без доступу до мереж

Ми зібрали для вас додатки на випадок відсутності мобільного зв’язку та мережі інтернет. Вони переважно працюють через mesh — мережа яка підтримує зв’язок між смартфонами через Bluetooth (відстань сигналу може сягати 100 метрів, в містах значно менше, але це краще ніж бути без зв’язку взагалі), або через спільну мережу Wi-Fi навіть без доступу до інтернету. Провсяк випадок встановлюйте одразу декілька додатків, якщо один з них не буде працювати коректно.

 

Доступна тільки для Android, версії для iOS немає, зате вона може починати працювати повністю оффлайн. Дозволяє додавати контакти на відстані за допомогою спеціальних посилань. При додаванні за посиланням необхідно, щоб один одного додали обидві сторони.

Завантажити Google Play

Bridgefy — Android та iOS

Доступна для Android та iOS (але з iOS працює дуже нестабільно). Працює через Bluetooth до 100 метрів.
Важливо: для реєстрації в мережі треба зайти з доступним інтернетом. Для того, щоб створити контакт треба бути на невеликій відстані один від одного.
Завантажити Google Play
Завантажити App Store

Two Way: Walkie Talkie — Android та iOS

Додаток для перетворення смартфону на рацію, що працює без мереж мобільного зв’язку чи інтернету. Не потребує реєстрації. Потрібно налаштуватися на будь-який канал та поділитися своїм каналом із друзями. Після цього натисніть і утримуйте кнопку Talk і коли статус лінії стане зеленим, починайте говорити. Інша людина має зробити те ж саме.
Важливо: немає шифрування та конфіденційності. Рація відкрита, і якщо хтось введе той же номер каналу на своєму пристрої, він зможе прослухати ваші розмови.
Завантажити Google Play
Завантажити App Store

Signal Offline Messenger — Android

Програма для обміну повідомленнями в автономному режимі на основі Wi-Fi Direct. Дозволяє спілкуватися без інтернету або локальної мережі в діапазоні до 100 метрів. Обмін повідомленнями може відбуватися один на один або в групі. Повідомлення, надіслані через додаток Signal, доставляються безпечним способом. Дозволяє надсилати аудіо, текстові, фото та відеоповідомлення користувачам навколо вас безпосередньо через Wi-Fi.
Завантажити Google Play

The Serval Mesh — Android

Програмне забезпечення дозволяє здійснювати приватні телефонні дзвінки, надсилати захищені текстові повідомлення та обмінюватися файлами в будь-яких умовах — навіть коли мережі мобільного зв’язку виходять з ладу або недоступні. Можна продовжувати використовувати свій існуючий номер телефону в мережі, що дуже важливо в разі катастрофи, коли люди намагаються відновити контакт один з одним.
Важливо: відсутній у Google Play, та не оновлюється з 2016 року. Ставити сторонній APK не рекомендовано, але за відсутністю інших варіантів можливо встановлення на старий смартфон.
Завантажити APK файл

Перелік додатків з оффлайн-мапами та навігацією

HERE WeGo Maps & Navigation
Завантажити Google Play
Завантажити App Store

All-In-One Offline Maps
Завантажити Google Play

Також у додатку Google Maps є можливість завантажити карти для перегляду і навігації офлайн, але вони підтримують невелику зону місцевості. Рекомендуємо використовувати як запасний варіант.
Завантажити Google Play

P.S. Корисну інформацію також можна отримати на радіохвилях:

Мобільні месенджери для зв’язку без доступу до мереж

Facebook Comments
Читати далі
Коментувати

You must be logged in to post a comment Login

Залишити коментар

MOBILZONE

Повістки “Укрпоштою”: як вручатимуть повістки через пошту

Опубліковано

Повістки "Укрпоштою": як вручатимуть повістки через пошту

На днях в Міністерстві оборони розповіли, що було виділено 72 мільйони гривень на розсилку повісток поштою до кінця року. Це означає, що поштовий оператор Укрпошта повинен кожен місяць рознести по 300 тисяч повісток.

Адвокат Руслан Ткаченко, який знається на тонкощах мобілізаційного законодавства розповів, як буде проходити сповіщення громадян та що загрожує за ігнорування такої повістки.

За словами адвоката в постанові №560 детально розписано, коли повістка поштою вважається врученою, а саме:

  1. Якщо військовозобов’язаний підписав, що отримав лист з повісткою;
  2. У разі відмови розписуватися. Тоді представник пошти ставить спеціальну відмітку і пересилає лист назад в ТЦК;
  3. Якщо представник пошти не зміг знайти чоловіка за місцем реєстрації. Також ставиться відмітка і пересилається лист назад в ТЦК.

Тобто, навіть якщо людина перебуває за кордоном і не оновила дані протягом відведених 60 днів, представник пошти спробує вручити повістку військовозобов’язаному за останнім місце реєстрації. Ну як ми розуміємо, військовозобов’язаного не буде на місці, тоді представник пошти ставить відмітку про неможливість вручення рекомендованого листа з повісткою і відправляє його назад в ТЦК. Така повістка вважається такою, як належно врученою. Після чого у чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат” – розповів адвокат

Також він додав, що представники Укрпошти не зразу будуть відправляти лист з повісткою до ТЦК, а спершу в поштовій скриньці залишать повідомлення, щоб військовозобов’язана особа змогла сама прийти і забрати його в поштовому відділені.

Штрафи

Отже, якщо військовозобов’язана особа отримала лист з повісткою або він був відправлений назад в ТЦК та СП в чоловіка є 14 днів, щоб з’явитися у військкомат, інакше на нього буде накладено штрафні санкції, які передбачені новим законодавством, а саме:

  • штраф на суму 17 -25, 5 тисяч гривень;
  • розшук працівниками поліції і представниками ТЦК;
  • позбавлення права керувати автомобілем через суд;
  • заборона користуватися багатьома державними послугами.

Як ми бачимо змінилися ті часи, коли повістку потрібно було тримати прямо в руки. Тепер вона вважається врученою, навіть якщо особа ухиляється від військового обліку або знаходиться за кордоном – підсумував адвокат

Нагадуємо, раніше ми розповідали, як дізнатися про штраф від ТЦК – “Безкоштовна програма для перевірки штрафів від ТЦК“.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

З 1 жовтня доведеться платити більше: популярний поштовий оператор піднімає ціни

Опубліковано

Зросте вартість пересилання документів і посилок. Скільки доведеться заплатити за послуги читайте в нашому матеріалі.

Зросте вартість пересилання документів і посилок. Скільки доведеться заплатити за послуги читайте в нашому матеріалі.

З наступного місяця за послуги найпопулярнішого поштового оператора «Нова пошта» доведеться платити більше. Компанія анонсувала підвищення тарифів.

Про це компанія повідомила в партнерській розсилці.

За пересилання документів, посилок, товарів, піддонів, коліс і шин, а також упаковки та деяких додаткових послуг доведеться заплатити в середньому на 10-20 гривень більше.

Як пояснили в компанії, в Україні зараз висока інфляція -7,5% -9% в рік, тому це вимушена міра, яка не залежить від них.

Нові тарифи “Нової пошти”

Таким чином, тепер за доставку посилок між поштовими відділеннями та відділеннями по місту доведеться заплатити на 10-20 гривень більше, ніж зараз:

  • до 2 кг — 60 грн (+10 грн)
  • до 10 кг — 90 грн (+10 грн)
  • до 30 кг — 140 грн (+20 грн)
  • понад 30 кг — + 0,5 грн за кг

Доставка посилок по Україні коштуватиме:

  • до 2 кг — 80 грн (+10 грн)
  • до 10 кг — 110 грн (+10 грн)
  • до 30 кг — 160 грн (+20 грн)
  • понад — + 1 грн за кг

Вартість доставлення палет зросте на 50-250 гривень, залежно від розміру, шин і дисків – на 10-40 гривень, доставка документів по місту зросте на 10 гривень.

Крім того, “Нова пошта” скасувала знижки для багатомісних посилок. Єдина вигода для клієнта – скасовується комісія в розмірі 0,5% від оціночної вартості, якщо посилка не забрана.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів

Опубліковано

Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів

Через державний реєстр судових рішень стало відомо, що чоловіків все частіше почали відправляти за грати, якщо ті ухиляються від військової служби. Також в Міністерстві оборони оприлюднили цифру, що майже 100 тисяч чоловіків знаходиться в ЗСЧ (самовільне залишення частини).

Із цього всього виникає одне питання – Чи вистачить в українських тюрмах місць, щоб пересаджати всіх ухилянтів, СЗЧешників та дезертирів?.

Адвокат Демченко Юрій зробив відповідний запит до Міністерства юстиції, щоб дізнатися, скільки вільних місць є в українських тюрмах

В Міністерстві заявили, що на підконтрольних українських територіях налічується 100 установ Державної кримінальної виконавчої служби України, в яких можливо розмітити 78 763 осіб. Станом на 01.08 2024 року в українських в’язницях знаходяться 44 861 особи.

Тобто, шляхом нехитрих математичних вирахувань можна дізнатися, що вільних місць в українських тюрмах залишилося для 33 902 осіб.

Після чого виникає логічне питання, що робити зі всіма ухилянтами, дезертирами та СЗЧесниками, якщо на всіх просто фізично не хвататиме місця в Українських тюрмах.

На думку адвокат Демченко Юрія, єдиний варіант це амністія або зміна деяких частин Кримінального кодексу України.

Давайте дивитися тверезо на речі, всіх не пересаджати, якщо тільки в СЗЧ нараховується 100 тисяч осіб, то страшно представити скільки буде ухилянтів, коли почнеться масова розсилка повісток поштою, які вважаються врученою, навіть якщо особа знаходиться за кордоном. Тут вихід тільки один, змінити Кримінальний кодекс України і перестати саджати в тюрму комбайнерів, які бояться іти в окопи, а придумати для них альтернативну службу. Також зміна Кримінальному кодексові України допоможе після закінчення війни повернути чоловіків за кордону, – зазначив адвокат.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement
Повістки "Укрпоштою": як вручатимуть повістки через пошту
MOBILZONE26 хв. тому

Повістки “Укрпоштою”: як вручатимуть повістки через пошту

Зросте вартість пересилання документів і посилок. Скільки доведеться заплатити за послуги читайте в нашому матеріалі.
MOBILZONE2 години тому

З 1 жовтня доведеться платити більше: популярний поштовий оператор піднімає ціни

Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів
MOBILZONE3 години тому

Скільки вільних місць є в Українських тюрмах: чи вистачить місця для всіх ухилянтів та дезертирів

Що буде, якщо пропустити доставку повістки "Укрпоштою"
MOBILZONE4 години тому

Що буде, якщо пропустити доставку повістки “Укрпоштою”

Українцям показали, скільки витрачає держава на повістоки
MOBILZONE6 години тому

Українцям показали, скільки грошей витратить держава для розсилки повісток поштою

Мобілізація до 25 років: що змінилося і хто може потрапити на фронт
MOBILZONE7 години тому

Мобілізація до 25 років: що змінилося і хто може потрапити на фронт

Розпакування Samsung Galaxy S24 FE показали до презентації
MOBILZONE20 години тому

Розпакування Samsung Galaxy S24 FE показали до презентації

Ослаблення курсу гривні можливе найближчим часом: аналітики бачать тут «змову НБУ»
MOBILZONE21 годину тому

Долар подорожчає найближчим часом: аналітики бачать тут «змову НБУ»

ЄС змінює правила перетину кордону: сканування обличчя та відбитків пальців
MOBILZONE23 години тому

ЄС змінює правила перетину кордону: сканування обличчя та відбитків пальців

Через тиждень на українців чекає обмеження на перекази між картами: що зміниться
MOBILZONE24 години тому

Через тиждень на українців чекає обмеження на перекази між картами: що зміниться

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.