Xiaomi 12 проти Xiaomi Mi 11: який із флагманів краще

Наприкінці грудня китайська компанія Xiaomi анонсувала попередника Mi 11. Новий Xiaomi 12 – це не просто флагманська модель, а один із найкомпактніших флагманів на ринку. Завдяки невеликому за сучасними мірками 6,28-дюймовому дисплею за розмірами він наближений до iPhone 13. Але це не єдина перевага. Також він може похвалитися приголомшливими характеристиками та доступною ціною. Але чи такий він кращий у порівнянні з попередником? Давайте розберемося.

Дизайн
Як уже говорилося на початку, Xiaomi 12 – один з найкомпактніших флагманських смартфонів на ринку. Але якщо заплющити очі на його розміри, то Xiaomi Mi 11 з погляду дизайну виглядає набагато привабливіше хоча б тому, що він має вигнутий по краях дисплей, який займає практично всю лицьову панель.

Корпус Xiaomi Mi 11 виконаний з матеріалів преміум-класу – скла та алюмінію. Також у Китаї смартфон випускався в ексклюзивній версії зі шкіряним оздобленням корпусу. З іншого боку, Xiaomi 12 – компактніший і має більш міцне скло Gorilla Glass Victus від Corning.

Дисплей
Незважаючи на те, що Xiaomi Mi 11 старший, ніж Xiaomi 12, дисплей у першого кращий. Так, попередній флагман Xiaomi обладнаний 6,81-дюймовою панеллю з високою роздільною здатністю 3200х1440 пікселів (Quad HD+), тоді як Xiaomi 12 підтримує лише Full HD+. В іншому обидва дисплеї майже не відрізняються один від одного — в обох випадках це OLED-панелі з мільярдом кольорів, частотою оновлення зображення 120 Гц, сертифікацією HDR10+, дуже високою піковою яскравістю (вона вище у Mi 11 — 1500 ниток) та вбудованими сканерами відбитків пальців . Як і в плані дизайну, тут Xiaomi Mi 11 перевершує спадкоємця.

Апаратне та програмне забезпечення
Xiaomi 12 базується на новітньому флагманському чіпі Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, якого навіть не існувало на момент виходу Mi 11. Це найпотужніший на сьогоднішній день мобільний чіпсет від Qualcomm, який виконаний за 4-нанометровим технологічним процесом і включає вісім обчислювальних ядер з максимальною тактовою частотою 3 ГГц. Це великий крок уперед у порівнянні з чіпом Qualcomm Snapdragon 888, встановленим усередині Xiaomi Mi 11. У плані обсягу пам’яті жодних змін не сталося. Обидва смартфони мають до 12 Гбайт оперативної та до 256 Гбайт вбудованої пам’яті.

Важливо відзначити, що Xiaomi 12 поставляється з найновішим на сьогоднішній день програмним забезпеченням – MIUI 13 на основі Android 12. А ось Xiaomi Mi 11 “з коробки” працює на Android 11 з оболонкою MIUI 12.5. І власники Xiaomi 12 також можуть розраховувати на більш тривалу програмну підтримку.

Камери
Камери у Xiaomi 12 трохи краще, ніж у попередника, багато в чому завдяки основній камері з роздільною здатністю 50 мегапікселів та оптичною стабілізацією зображення. Додаткові датчики у обох смартфонів однакові – це 13-мегапіксельний модуль із надширококутним об’єктивом та 5-мегапіксельна макрокамера з телеоб’єктивом.

Краще у нового флагмана і фронтальна камера. Вона складається з 32-мегапіксельного датчика із підтримкою запису відео у форматі Full HD зі швидкістю до 60 кадрів за секунду.

Акумулятор
Батарея у Xiaomi Mi 11 трохи більша — 4600 мАг проти 4500 мАг у Xiaomi 12. Однак це зовсім не означає, що автономність у попереднього флагмана Xiaomi буде вищою. Оскільки Xiaomi 12 має більш продуктивний і водночас енергоефективний за рахунок використання 4-нанометрових норм процесор та дисплей з меншим розміром та роздільною здатністю, то він зможе пропрацювати без підзарядки трохи довше, ніж попередник. Крім того, Xiaomi 12 підтримує швидшу зарядку. Її потужність сягає 67 Вт.

Вартість
Xiaomi Mi 11 у Китаї можна придбати за ціною близько 500 євро, тоді як новий Xiaomi 12 коштує близько 510 євро. І в той час як торішній флагман має кращий дисплей, другий має круті камери, швидшу зарядку і чудовий процесор, проте його компактні розміри сподобаються далеко не всім.

Переваги Xiaomi 12:
Потужний процесор.
Компактні розміри.
Чудові камери.
Швидша зарядка.
Android 12 на борту.

Недоліки Xiaomi 12:
Невеликий дисплей.

Переваги Xiaomi Mi 11:
Великий дисплей зігнутої форми.
Доступний у більшості регіонів (тимчасова перевага).
Нижча ціна.

Недоліки Xiaomi Mi 11:
Більш слабкий чіпсет.
Android 11 на борту.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.