Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам’ять та час автономної роботи в Xiaomi

Прошивка MIUI має велику кількість функціоналу. При цьому, як це зазвичай і буває в будь-якій складній системі, деякі функції не надто корисні для рядового користувача, а деякі дуже потрібні налаштування ховаються глибоко в надрах інтерфейсу користувача. У цьому матеріалі ми розповімо, які налаштування та фішки можна безболісно відключити для економії оперативної пам’яті та збільшення терміну роботи від одного заряду.

Насамперед поговоримо про голосовий помічник, який потрібний далеко не всім. Операційна система Android збирає дані користувача і надсилає анонімні звіти для покращення взаємодії. Якщо подібна допомога вам не потрібна, можна зайти в налаштування, відкрити розділ «Синтез мови» та вимкнути надсилання анонімних звітів.

Якщо ви встановлюєте програми лише з офіційного магазину програм Google Play, можна вимкнути додатковий захист та сканування програмного забезпечення. Для цього заходимо в «Паролі та безпеку» та відключаємо «Захист від шкідливого софту» та «Допомога у покращенні захисту». Крім додатків є і дуже спірні системні процеси, які легко можна деактивувати. У розділі “Програми”, “Всі програми” можна зайти в “Камеру” і вимкнути автоматичний запуск. При цьому на роботу самої камери та фірмового додатка це як не позначиться.

Деякі служби Google не працюють на смартфонах з оболонкою MIUI, тому їх відключення зовсім не може негативно позначитися на робочому процесі, заощадить кілька відсотків заряду. Зайдіть у «Захист конфіденційності» та вимкніть Device Health Services. При цьому вкотре нагадаємо, що всі маніпуляції проводяться на ваш власний ризик, і якщо смартфон працює добре і вас все влаштовує – не варто зайвий раз колупатися в налаштуваннях.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.