Смартфони Xiaomi збирають всю інформацію про користувачів

У 2021 році був скандал, коли Міноборони Литви закликало користувачів відмовитися від покупки китайських смартфонів. Головною причиною такої заяви стала підозра у стеженні та зборі особистої інформації. Для прикладу були наведені смартфони Xiaomi, всередині яких знайшли вбудований цензор, який фільтрує запити, неугодні уряду Китаю. Також було виявлено активність, коли дані йшли на сервер компанії в Сінгапурі.

Тоді Xiaomi виступила із заявою та спростувала звинувачення, заявивши, що вбудований цензор не діє на моделях, що розповсюджуються за межами Китаю. Історія забулася, але нещодавні події знову про неї нагадали. Цього тижня Національна комісія з комунікації (NCC) Тайваню виступила із заявою, де розповіла, що знайшла вбудовані інструменти цензури у Xiaomi Mi 10T 5G, які виходять на території цієї країни.

Експерти заявляють, що із серверів globalapi.ad.xiaomi.com на смартфони Xiaomi можна встановити програму MiAdBlacklisConfigur, використовуючи для цього 7 штатних програм. Її головне призначення – цензурування запитів та блокування посилань на сайти, які не потрібні Пекіну. Так відбувається блокування на запити зі словами “незалежність Тайваню”, “вільний Тибет”, “події на площі Тяньаньмень” та інші запити.

Зі свого боку компанія заявила, що “ніколи не обмежувала і ніколи не буде” обмежувати, блокувати або збирати дані, коли користувачі виконують пошук, здійснюють дзвінки, переглядають Інтернет або використовують сторонні комунікаційні платформи та програмне забезпечення. Xiaomi запевняє, що MiAdBlacklistConfig управляє платною рекламою додатків.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.