Connect with us

MOBILZONE

Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам’ять та час автономної роботи в Xiaomi

Опубліковано

Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам'ять та час автономної роботи в Xiaomi

Прошивка MIUI має велику кількість функціоналу. При цьому, як це зазвичай і буває в будь-якій складній системі, деякі функції не надто корисні для рядового користувача, а деякі дуже потрібні налаштування ховаються глибоко в надрах інтерфейсу користувача. У цьому матеріалі ми розповімо, які налаштування та фішки можна безболісно відключити для економії оперативної пам’яті та збільшення терміну роботи від одного заряду.

Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам'ять та час автономної роботи

Насамперед поговоримо про голосовий помічник, який потрібний далеко не всім. Операційна система Android збирає дані користувача і надсилає анонімні звіти для покращення взаємодії. Якщо подібна допомога вам не потрібна, можна зайти в налаштування, відкрити розділ «Синтез мови» та вимкнути надсилання анонімних звітів.

Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам'ять та час автономної роботи

Якщо ви встановлюєте програми лише з офіційного магазину програм Google Play, можна вимкнути додатковий захист та сканування програмного забезпечення. Для цього заходимо в «Паролі та безпеку» та відключаємо «Захист від шкідливого софту» та «Допомога у покращенні захисту». Крім додатків є і дуже спірні системні процеси, які легко можна деактивувати. У розділі “Програми”, “Всі програми” можна зайти в “Камеру” і вимкнути автоматичний запуск. При цьому на роботу самої камери та фірмового додатка це як не позначиться.

Секрети MIUI: як збільшити оперативну пам'ять та час автономної роботи

Деякі служби Google не працюють на смартфонах з оболонкою MIUI, тому їх відключення зовсім не може негативно позначитися на робочому процесі, заощадить кілька відсотків заряду. Зайдіть у «Захист конфіденційності» та вимкніть Device Health Services. При цьому вкотре нагадаємо, що всі маніпуляції проводяться на ваш власний ризик, і якщо смартфон працює добре і вас все влаштовує – не варто зайвий раз колупатися в налаштуваннях.

Facebook Comments

MOBILZONE

Чи має право ТЦК затримувати людей на вулицях: пояснення юристки

Опубліковано

Чи має право ТЦК затримувати людей на вулицях: пояснення юристки

З початком активнішої мобілізації в Україні почастішали випадки, коли військовозобов’язаних затримують представники ТЦК просто на вулиці та відразу відправляють на медичну комісію для подальшої мобілізації.

Юристка Орися Швець пояснила, що такі дії з боку ТЦК є незаконними. За її словами, затримання оповіщувальною групою ТЦК можливе лише за участі поліцейського і за наявності законних підстав.

“Наприклад, у вас немає військово-облікових документів, або ви відмовились прийняти повістку. Також затримання можливе, якщо ви відмовилися слідувати до ТЦК, або виявлені порушення, наприклад, невідповідність даних у системі “Резерв+”, чи ви перебуваєте в розшуку”, — пояснює Швець.

Юристка підкреслила, що затримання може здійснити тільки поліція, і лише після складання протоколу про адміністративне затримання. Вона також нагадала, що громадяни мають право на адвоката, можуть відмовитися давати пояснення і якщо протокол не складений, вони не вважаються офіційно затриманими.

Також читайте:

У ТЦК нагадали про важливість військового квитка.

Як ТЦК перевірятиме документи у військовозобов’язаних: нові правила.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

У ТЦК пояснили, кому надішлють повістки поштою

Опубліковано

У ТЦК пояснили, кому надішлють повістки поштою

Українцям пояснили, хто може отримати повістки, незалежно від того, чи оновлювали вони свої особисті дані. Повістки будуть надсилатися всім громадянам, які підлягають військовій службі.

Про це повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін. Він зазначив, що громадяни, які оновили свої дані, отримають повістки за новою адресою, вказаною під час оновлення. Ті ж, хто не оновив інформацію, отримають їх за місцем офіційної реєстрації, адже всі дані містяться в базі «Оберіг».

За словами Істоміна, повістки можуть бути різного типу: для проходження військово-лікарської комісії або для направлення до навчальних центрів. Він також додав, що навіть якщо чоловік не підписався про отримання повістки, це не звільняє його від зобов’язання з’явитися до ТЦК.

Facebook Comments
Читати далі

MOBILZONE

Гравці Hamster Kombat розчаровані своїм заробітком

Опубліковано

Гравці Hamster Kombat розчаровані своїм заробітком

Що для народу може бути милішим за безкоштовний сир? Поки росіяни формили монети в Hamster Kombat, скептично налаштована публіка попереджала, що апетити треба стримати. Тепер з’ясувалося, скільки заробили «хом’яки».

Про яхти та дорогі автомобілі можна забути: заробітку захопленого гравця у Hamster Kombat вистачить хіба що на скромний похід за продуктами до найближчого супермаркету. Це суми від $10 до $60 – або від тисячі до п’яти з половиною тисяч рублів за поточним курсом валют. Наприклад, один із членів нашої редакції, який для експерименту дуже захоплено збирав віртуальні монетки, виручив лише $40, перебуваючи в топі за досягненнями.

Трохи більше зможуть отримати великі блогери, яким вдалося залучити безліч користувачів за посиланням: вони можуть розраховувати на суми в районі $100-$200. І лише кілька «китів» на самій вершині цієї піраміди отримають справді непогану виручку, яка вимірюється тисячами доларів. Багато геймерів не зароблять і ламаного гроша: деяких розробники звинуватили у читерстві та забанили назавжди. Серед незадоволених є ті, хто не використав жодних сторонніх програм і грав чесно, але апеляції автори проекту не розглядають. У мережі запевняють, що понад 60% гравців не було допущено до отримання коштів.

Через ці події в мережі розгортається драма, авторів проекту звинувачують у шахрайстві. Вони, зважаючи на все, і не проти: наприклад, на сторінці Hamster Kombat в соціальній мережі X можна побачити кілька репостів викривальних записів від великих каналів. Багато хто почав називати гру Scamster Kombat. Мабуть, перекладу фраза не потребує.

Facebook Comments
Читати далі
Advertisement

В тренді

© 2018-2020 TehnoFan.com Всі права захищені Всі права на матеріали, які містить цей сайт, належать редакції і охороняються відповідно до законодавства України. Використання матеріалів, опублікованих на сайті допускається тільки за умови прямого гіперпосилання на сторінку, з якої матеріал запозичений. Гіперпосилання має розміщуватися безпосередньо в тексті, якому використанні матеріалів і сайту, до або після цитованого блоку.