Додаток “Дія” хочуть продати

Українці занервувались – мережою прокотилась новина, що державний портал «Дію» хочуть продати. Громадські організації є потенційними покупцями. Дані установи займаються розвитком цифрової трансформації у різних країнах.

Деталі

До керівництва порталу «Дія» вже не перший раз надходила така пропозиція про купівлю додатку. Про це повідомив Михайло Федоров, голова Мінцифри, у інтерв’ю 16 грудня.

За його словами, є громадські організації, які хочуть займатись розвитком цифрової трансформації у різних країнах та всередині держави. Які держави були зацікавлені у купівлі, Федоров поки не зазначає. Переговори відбувались у «фоновому режимі».

Федоров поділився, що якщо у риз буде час впровадити схожі технології у інших країнах, вони неодмінно займуться цим. Поки вони проводять презентації та діляться досвідом. «Дія» є справжнім брендом нашої країни. І цілком передбачувано, що знайдуться такі країни, які захочуть перейняти наш досвід, але поки не була оцінена можлива вартість.

За словами Федорова, цінність полягає не тільки у технологіях. Найважливішою складовою процесу є оновлення базових реєстрів, трансформація інфраструктури, реінжиніринг процесів, взаємодія уряду та громадян.

Тому, буде не достатнім просто продати розробку іншим країнам. Важливо буде навчити як налагодити взаємодію, дбати про безпеку особистих даних користувачів, тощо.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.