“Київстар”, Vodafone та lifecell змусять прив’язувати свої SIM-карти до паспортів

Вже зовсім скоро кожен українець буде змушений прив’язати свою SIM-карту до паспорту. Ідея надійшла від фракції “Слуга народу”.  У 2021 виповнилось 20 років, як “ПриватБанк” вперше авторизував карту за допомогою мобільного номеру.

Деталі

Даними операціями та правилами почали користуватись шахраї. Адже всі банківські карти прив’язані до мобільного телефону. Нечесні які тільки схеми не придумували, аби тільки викрасти чужі гроші.

Схема досить легка: спочатку аферисти зв’язуються з мобільним оператором з різних номерів та прохають перевипустити карту у зв’язку з її втратою. Після цього шахраї викрадають номер та заволодівають грошима або оформлюють кошти. Мобільний ж оператор не має даних власника та не може перевірити правдивість інформацію.

Прив’язавши карту до паспорту, ви можете почувати себе захищеним від шахраїв. В такому випадку шахраям вже доведеться надати паспорт, аби перевипустити номер. Над цим законопроєктом вже працюють народні депутати. Махінації шахраїв вже не будуть такими легкими, як раніше. Якщо ж подібний інцидент таки станеться, то захистити та відстояти свої права ви зможете в судовому порядку.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.