На які технології ми чекаємо в майбутньому

Сучасні технології з кожним роком розвиваються все бурхливіше. Навіть складно уявити, що можна ще вигадати та втілити. Але варто поміркувати та уявити, як ще можна покращити смартфон.

Екран

Майже всі сучасні смартфони мають частоту вище 120 Гц. Річ у тому, що людське око вже не бачить цієї різниці. Безрамкові дисплеї також вже існують, як і смартфони з гнучким екраном. Якщо ви думаєте, що така інновація як двосторонній екран нікому непотрібний, адже споживатимуть надто багато енергії.

Камери

Вже не секрет, що на камери хороших смартфонів зараз знімають кіно та кліпи. Зрозуміло, що з часом буде покращуватись якість камер. Для цього потрібно плідно попрацювати над покращенням матриці, аби нічна зйомка була більш якісніша.

Корпус

Важко уявити ще тонший корпус сучасних смартфонів. Більш за все, така товщина і залишиться, адже з тоншими смартфонами важче працювати. В майбутньому смартфони позбудуться від роз’єму від навушників, адже все популярнішими стають Bluetooth гарнітури. Така ж ситуація з зарядкою: смартфони заряджатимуться від бездротової зарядки.

Кнопки гучності не є новиною, такі смартфони вже існували, але попиту не мали. Кнопки важливо відчувати фізично. Хоча вимикати смартфон можна й без них – достатньо лише торкнутись до екрану і смартфон ввімкнеться.

Акумулятор

Прогресу вимагає акумулятор, адже він залишається вразливим місцем: чутливий до температур та швидко розряджається. Але очікувати того, що гаджет буде працювати на одному підзаряді цілий тиждень – марна ідея.

Через акумулятори власники зазвичай і змінюють смартфони на нові. Тому, встановлювати якісні акумулятори не вигідно для виробників.

Поліпшуватись буде також і Wi-Fi, буде перехід до більш високих частот і швидкостей (вже існує Wi-Fi 6E на 6ГГц); мобільний інтернет (прикладом є  5G), тощо. Проте, цікаво подивитись, що буде через 10 років. Однозначно, що це не кінець технічних еволюцій.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.