7 маловідомих функцій Viber, які вам будуть в пригоді

Керівництво східноєвропейського підрозділу Viber нагадало користувачам про маловідомі «фішки» месенджера. За запевненнями представників сервісу, такі можливості корисні для роботи, навчання і безлічі інших сфер.

7. Відправка відео- і фотографічних файлів без стиснення
Зберегти початкову якість картинки можна шляхом відправки файлу без стиснення. Для цього потрібно позначити зображення. Далі в «Налаштуваннях» необхідно відшукати підрозділ «Мультимедіа», знайти в ньому рядок з написом «Якість фото», поставити галочку навпроти слова «Відмінний» і відіслати обраному адресату.

6. Переклад

Ця опція незамінна при листуванні з іноземцями. Скласти текст повідомлення потрібною мовою можна безпосередньо в «Вайбере», без необхідності переходу в «Гугл-Транслейт» та інші перекладачі. Кількість підтримуваних месенджером мов – більше 30-и.

 

Для того, щоб зробити текст повідомлення зрозумілим одержувачу, необхідно виконати довгий клік на текс, який потрібно перекласти і скористатися функцією «Перевести», вказавши при цьому потрібну мову.

5 Відключення функції збереження контенту в галереї
Позбавити смартфон від акумулювання непотрібних файлів можна в згаданому раніше підрозділі «Мультимедіа» (досить деактивувати опцію збереження в галерею). Якщо ж необхідність залишити в пам’яті телефону той чи інший файл все ж виникне, дати необхідну для цього команду можна вручну.

4 Нагадування в «Моїх нотатках»

Ця опція дозволить не прогавити важливий захід, своєчасно привітати приятеля (-ниця) з Днем народження, не спізнитися на побачення і т.д.

Налаштувати опцію нагадування можна безпосередньо в «Вайбере», без переходу в окремий додаток. Для цього достатньо в «Моїх нотатках» здійснити прив’язку нагадування до будь-якого запису, затримати палець на обраному повідомленні і активувати функцію «Встановити нагадування».

3 Групові опитування
Для уточнення думки учасників груп і чатів до тієї чи іншої ідеї (події, заходу і т.д.) досить клікнути на іконку у вигляді діаграми, розташовану по сусідству з віконцем перегляду сторінок Інтернету. Погляду ініціатора дослідження відкриється напис «Створення опитування». У цьому віконці потрібно задати тему анкетування, варіанти відповідей або перетворити опитування в вікторину, помітивши один з можливих відповідей як «правильний».

2 Стікери
«Оживити» відправити зображення і надати йому індивідуальність можна за допомогою стікерів (із запропонованих «Вайбером» наборів або створених самостійно). Для цього досить зробити фото або вибрати готове зображення в галереї. Далі слід натиснути на зображення мордахі вгорі праворуч.

Продукт своєї творчості можна не тільки відправляти друзям, але і зберегти на телефоні.

1 Аудіо- і відеодзвінки
Спілкуватися в online-режимі можна як з одним співрозмовником, так і з кількома «фігурантами» зі списку контактів. Для активації опції потрібно клікнути на розташовану вгорі праворуч іконку і, при необхідності, додати учасників шляхом виставлення галочки навпроти прізвища / імені / ника в телефонній книзі.

Джерело

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.