ТОП-5 загроз для вашого смартфону, про які ви точно не знали

Як тільки з’явились перші ОС, з’явились перші віруси, які почали шкодити пристроям. Минуло багато часу, але ситуація жодним чином не змінилась. Вірусне програмне забезпечення продовжує атакувати власників цих пристроїв. Сьогодні ми розповімо вам про 5 найбільших загроз для смартфонів на Android та iOS.

1. Додатки – вимагачі

Такі додатки небезпечні тим, що коли вони потрапляють на смартфон (або ж ПК), вони блокують головний екран пристрою і вимагають оплату за його розблокування. А при заблокованому головному екрані, ви не зможете користуватися смартфоном. Звісно, платити нікому не потрібно, адже це звичайний вірус, позбутись якого можна нескладними налаштуваннями в смартфоні.

Але пам’ятайте, що додатки варто завантажувати в офіційних магазинах Google, Apple, Huawei, Xiaomi та Samsung. Завантажуйте додатки, які мають високий рейтинг та позитивні відгуки.

2. Банківський троян

Це один із найнебезпечніших вірусів. Потрапляє вірусна ваш смартфон після завантаження додатку. Ви навіть не підозрюєте, що вірус може викрадати ваші банківські дані, а потім і гроші з карток. Вірус можна виявити лише після того, як почнуть зникати кошти з рахунків.

 3. Рекламне програмне забезпечення

Дана загроза не є шкідливою, але приносить значний дискомфорт власнику смартфону. Проблема криється в тому, що програмне забезпечення має рекламний вірус. Тому, ви почнете бачити різноманітну рекламу на вашому пристрої, яка часом можу бути небезпечною.

4. Мобільні підписки

Дана небезпека схожа з банківським трояном, адже вони орієнтовані на викрадення коштів. Такі підписки ще називають “Fleeceware” і вони доступні в офіційних магазинах Apple та Google. Небезпека криється в тому, що вони є в звичайних додатках із підписками, про які користувачі навіть не здогадуються.

На жаль, позбутися від різних підписок, шляхом видалення шкідливого додатку не вийде, оскільки всі вони прив’язуються до платіжного профілю Google та Apple.

5. Програми з віддаленим доступом

Такий тип загрози також має місце в офіційних магазинах Google та Apple. Позбутися від них дуже складно, оскільки вони постійно перебувають в режимі очікування та збору необхідної інформації про користувачів. Після збору інформації, такий додаток може перехопити доступ до телефону та викрадати гроші.

 

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.