Секретні функції Viber, про які ви не знали

«Секретні» функції Viber, про які ви не знали

Все більше користувачів соціальних мереж надають перевагу різним месенджерам. Через посилення карантинних умов люди більшість часу проводять вдома. Серед українських користувачів набирає популярності такий месенжер як Viber. Додаток допомагає нам завжди “бути на зв’язку” з родиною та друзями абсолютно безкоштовно. Сьогодні ми розповімо вам про секретні фішки, які стануть вам у пригоді.

Секретний чат

Якщо ви переймаєтесь, що хтось може переглянути ваш чат у Viber то на цей випадок є функція приховування чату за допомогою спеціального ПІН-коду.

Для початку нам потрібно відкрити Viber, знайти відповідний чат. Користувачі Android затримують дотик на чаті при торканні, а на мобільних пристроях iOS – горнути чат ліворуч. Потім обрати функцію “Приховати” та встановити ПІН-код. Для відміни даної функції відкриваємо чат, натискаємо на три крапки в правому нижньому кутку та обираємо «Зробити чат видимим».

Перекладач

Дана функція буде корисна не тільки для школярів та студентів, а й для людей, які отримали повідомлення від іноземного користувача. Viber має автоматичний перекладач, що допоможе перекласти слова і цілі речення.

Для цього ми натискаємо на повідомлення, затримуємо дотик на кілька секунд та обираємо “Перекласти”. Але варто пам’ятати, що вбудований перекладач в Viber не гарантує 100% коректність перекладу, оскільки він здійснюється за допомогою Google.

Економія пам’яті телефону

Viber використовує внутрішню пам’ять пристрою, тому будь-які медіа-файли в чаті  (фото, відео) автоматично зберігаються в галереї.

Аби вирішити цю проблему вам потрібно:

  1. Натискаємо «Ще»> «Налаштування».
  2. Переходимо до розділу «Дані та мультимедіа».
  3. Прибираємо галочку навпроти «Зберегти в галерею».

Приховуємо мережевий статус

Якщо у вас немає бажання комусь відповідати, вам в нагоді стане приховування мережевого статусу. Змінювати мережевий статус можливо тільки один раз на добу. Мінусом даної фішки є те, що ви також не зможете переглядати онлайн-статус інших користувачів.

Інструкція:

  1. Натискаємо «Ще»> «Налаштування».
  2. Заходимо в розділ “Конфіденційність”.
  3. Відключаємо параметр «В мережі».

Приховуємо фото профілю

В Viber, окрім мережевого статусу можна також приховати своє фото від незнайомців. Користувачі, які вже мали діалог з вами, як і раніше будуть бачити ваше фото.

Для цього нам потрібно:

  1. Переходимо в «Налаштування».
  2. Натискаємо “Конфіденційність”.
  3. Шукаємо налаштування для відкючення видимості.

Зберігання копій листування

І чи не найбільш важлива функція Viber – резервна копія всіх чатів. При заміні або втраті пристрою буде прикро, якщо вся важлива інформація зникне. Але ми маємо вирішення даної проблеми.

  1. Переходимо до «Налаштувань» та обираємо пункт «Обліковий запис».
  2. Знаходимо опцію резервного копіювання та налаштовуємо періодичність збергіання ваших даних.

На жаль, дана функція зберігає лише текстовий матеріал. Тому, фото та відео краще зберігати власноруч.

Отже, в месенджерах є безліч корисних функцій про які ми навіть не здогадувались. Про які секрети Viber ви вже знали та якими користуєтесь?

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.