Xiaomi знову публічно вибачається, на цей раз за колапс з новинками

Зовсім недавно Xiaomi представила світу кілька нових пристроїв. Серед них – оновлений планшет Mi Pad 5, а також смартфон Mi MIX 4. Девайс виявилися дуже затребувані і компанія зіткнулася з проблемами.

Лу Вейбінг, президент Xiaomi Group China, вибачився перед фанатами і покупцями в своєму акаунті китайської соцмережі Weibo. Він сказав, що дуже шкодує, що смартфони Mi MIX 4 так швидко закінчилися і запевнив, що компанія докладає всіх зусиль для поповнення складських запасів. До речі, подібна ситуація вже була раніше, і тоді начальники Xiaomi пообіцяли, що візьмуть викрутки і самі підуть збирати смартфони на завод на чолі з Лей Дзюн.

Всього за одну хвилину після початку продажів Mi MIX 4 було продано смартфонів на суму понад $ 46 мільйонів. Кількість в штуках не повідомляється, але, якщо розділити прибуток на вартість одного гаджета, можна отримати близько 47 тисяч смартфонів.

Лу Вейбінг пояснив, що виробництво Mi MIX 4 затягується через дефіцит чіпів Snapdragon 888 Plus, а також з-за особливостей виробництва керамічних корпусів девайсів – воно складніше і набагато дорожче, ніж якби використовувалося скло.

Тим часом продажі планшетів теж йдуть успішно, але тут Xiaomi наздогнав дефіцит іншого роду. Компанія вже продала більше 200 тисяч штук Mi Pad 5, проте роздрібні точки зіткнулися з нестачею фірмових стилусів і клавіатур. Про це також з вибаченнями повідомив Лу Вейбінг.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.