Viber, Telegram і WhatsApp впровадять тотальний контроль за листуванням користувачів

Нова технологія контролю. Популярні серед українців меседжер Viber, WhatsApp і Telegram будуть перевірятися. Що перевірятимуть? Під перевірку потрапляють все листування користувачів, так що вони більше не будуть конфіденційними. Моніторити будуть текстові повідомлення і діалоги користувачів, перегляд під час завантаження та відправляється контенту. Тотальне стеження буде здійснена за допомогою нової технології Chatcontrol, яка нещодавно була затверджена парламентом ЄС.

Яка мета?

Провайдери тепер зобов’язуються перевіряти чати, діалоги між користувачами на предмет порушень. Основне завдання – обгородити дітей від насильства. Порушників заносити в базу і відправляти на перевірку до правоохоронних органів. Важливо відзначити, що алгоритми тільки вишукують потенційні порушення, їх перевіряють живі люди, і тільки після цього приймається рішення.

“Останні нововведення носять сумний характер для цифрової конфіденційності. Ці зміни не обійдуть нас стороною і торкнуться кожного”, – зазначив депутат Європейського парламенту Патрік Брейер.

Варто зазначити, що закон стосується зони ЄС. З огляду на те, що Україна дотримується європейської інтеграції, а також запуск подібної ретельної перевірки користувачів запускає і Apple, то прийняття відповідних законів слід очікувати і у нас.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.