Повний контроль за листуванням в Viber, WhatsApp та Telegram

Мільйони українців користуються популярними додатками, відправляють один одному не тільки текст, а й відео або аудіо повідомлення. Але цей вид спілкування візьмуть під контроль.

Нещодавно в Європейському Союзі затвердили нову систему “Chatcontrol”. Інтернет-провайдери зобов’язані інспектувати чати в Viber, WhatsApp і Telegram, а також електронні листи, на наявність порушень, що стосуються насильства над дітьми.

Це стосується не тільки користувачів Android-смартфонів, але і тих, у кого iPhone. Провайдери будуть ознайомлюватися з усіма чатами в месенджерах і читати електронні листи. Спочатку будуть використовуватись спеціальні алгоритми, якщо буде виявлений заборонений контент, той чи інший чат перенаправлять для перевірки спеціалістам. Якщо оператор виявить неправомірний зміст, інформацію про це відправлять в правоохоронні органи.

Недоліки інновації:

  • відстеження листування без збереження конфіденційності;
  • дасть шанс зловмисникам красти історію листувань користувачів, отримавши до них повний доступ;
  • висока ймовірність помилкових звинувачень у насильстві, без можливості довести зворотне.

Впровадження даної системи тільки прискорить процес масового стеження за користувачами, що завдасть смертельного удару по приватності листування. “Chatcontrol” планують впровадити в Європейському Союзі. Враховуючи європейську орієнтацію України, такий метод може з’явитися і в нашій країні.

Facebook Comments
nyaha IT:
Leave a Comment

This website uses cookies.