Google вводить новий спосіб перенесення даних з iOS на Android

Компанія готує власний додаток, яке спростить перехід з iPhone на Android-смартфони. Воно буде називатися Switch to Android і з’явиться тільки в App Store. Розповідаємо, що це за нововведення і як ним користуватися.

Навіщо це потрібно?
Поява такого інструменту напрошувалося вже давно. Раніше офіційним способом перенесення інформації з однієї системи на іншу, який пропонувала Google, було збереження резервної копії всіх даних з iPhone на «Google Диску». Після чого їх треба було завантажити на Android-смартфон.

Тепер замість ручного перенесення резервних копій Google надасть більш ефективний і зручний спосіб – виділений додаток. Адже незважаючи на те, що «Google Диск» працює і на iOS, через особливості системи не вийде завантажити в хмару значну частину даних.

Аналогічна програма «Передачі на iOS» вже є у Apple. Воно дозволяє швидко і відносно безпроблемно пересісти з Android на iOS. Тепер така утиліта з’явиться і у Google.

Switch to Android поки ще в розробці і вийде тільки в App Store, адже в Google Play воно не потрібно: механізм прийому даних буде вбудований в систему Android за замовчуванням.

Як перенести дані з iPhone на Android
Незважаючи на те, що додаток для переміщення даних з iOS на Android ще не вийшло офіційно, інструкція по його використанню вже доступна. Її виявили в останньому оновленні утиліти Data Restore Tool:

  • Скачайте додаток Switch to Android з App Store;
  • Перейдіть в «Налаштування Wi-Fi» і встановіть з’єднання з локальної мережі, яку роздає Android-смартфон;
  • Для перенесення даних введіть пароль від Apple ID;
  • Якщо на iPhone активований корпоративний профіль для віддаленого управління пристроєм MDM, для передачі деяких зашифрованих даних його потрібно буде відключити.
  • Google вводить новий спосіб перенесення даних з iOS на Android
  • Як здійснюється перенесення додатків?

Звичайно, безпосередньо передати додатки з однієї платформи на іншу не вийде. Ймовірно, це буде працювати так: система знайде в Google Play аналоги програм, наявних на iPhone, і запропонує їх до установки на Android.

Зрозуміло, це відноситься тільки до безкоштовного софту. А платний доведеться купувати заново. Таким же чином влаштована передача даних і в додатку «Перенесення на iOS».

Коли вийде Switch to Android?
Точної інформації на цей рахунок немає, але реліз додатки очікується в найближчому майбутньому – орієнтовно в кінця літа. Зазвичай згадки про нові проекти Google в уже існуючому ПЗ з’являються незадовго до їх виходу.

Хотілося б, щоб компанія реалізувала Switch to Android краще, ніж це зробила Apple зі своїм «Перенесенням на iOS». Фірмова утиліта купертіновцев, судячи з відгуків користувачів, не завжди працює коректно і має складності з перенесенням

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.