В Google з’явилася захист пошукової історії від сторонніх очей

Google представила нову функцію, покликану підвищити конфіденційність користувачів. У компанії пропонують їм додатково захистити історію своїх пошукових запитів, щоб ніхто сторонній не міг дізнатися, що вони шукали в інтернеті.

Багато хто знає, що браузери зберігають історію відвіданих сайтів, але мало кому відомо, що безпосередньо в пошуку Google є аналогічна функція. Вона передбачає зберігання історії пошукових запитів, які користувач вводив під своїм акаунтом. Як наслідок, стороння людина, будь це навіть родич, може зайти в налаштування пошукача і дізнатися, що саме шукав людина в інтернеті. Тепер Google вирішила виправити цю проблему.

В налаштуваннях облікового запису Google на сторінці «Мої дії» була додана можливість включити додаткову перевірку особистості для доступу до історії пошукових запитів. Після активації цієї функції для перегляду історії потрібно ввести пароль від аккаунта Google або підтвердити свою особистість за допомогою відбитка пальця або двофакторної аутентифікації.

Там же в налаштуваннях можна включити автоматичне очищення пошукової історії після закінчення 18 або 36 місяців.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.