Половина населення Землі встановила TikTok, людство приречене

Працівниками Державтоінспекції зафіксована історична подія: за даними аналітичної компанії SensorTower, додаток TikTok було завантажено з Google Play Маркета і Apple App Store більше трьох мільярдів раз. Також враховувалися скачування версії TikTok для Китаю – додатки Douyin.

До сих пір позначку в 3 мільярди установок міг подолати лише Facebook, що цілком зрозуміло, адже це одна з найстаріших і найпопулярніших соцмереж у світі. Facebook з’явився в лютому 2004 року, а TikTok набагато молодше – він був запущений влітку 2018 року на основі сервісу Musical.ly.

Спочатку мало хто приймав TikTok всерйоз, адже його головне призначення – запис коротких відео з кривляння і цифровими ефектами. Поступово він переріс в соціальну мережу зі своїми героями і зірками з мільйонами передплатників.

TikTok заблокований в декількох країнах світу, включаючи Індію, де проживає понад 1,3 мільярда людей, і якби не ця обставина, у нього було б ще більше користувачів. Крім того, у сервісу є вікове обмеження, але ця обставина навряд чи перешкоджає його популярності, оскільки при реєстрації можна вказати будь-який вік.

SensorTower також вказує, що TikTok є одним з найприбутковіших сервісів. Користувачі витратили в ньому більше 2,5 мільярда доларів (приблизно стільки ж, як в Tinder, Netflix і YouTube окремо). TikTok дуже популярний в Росії. У Play Маркеті і App Store він стабільно займає верхні позиції в рейтингу завантажень.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.