Коли ваш смартфон Samsung Galaxy отримає Android 12

Багато користувачів, в тому числі шанувальники корейського бренду Samsung, прийшли в захват від нової мобільної операційної системи Android 12. На смартфони Samsung ця ОС прийде разом з оновленою фірмовою прошивкою One UI 4.0. Разом вони принесуть безліч нових функцій і поліпшень, у тому числі в плані зовнішнього вигляду користувальницького інтерфейсу.

Багато користувачів резонно запитують, коли їх пристрій отримає Android 12 і чи отримає взагалі. Поки точної відповіді немає, адже Samsung ще навіть не запустила бета-тестування прошивки. Коли Samsung запустить тестування і почне масове поширення нової прошивки, можна тільки здогадуватися. Але, швидше за все, випуск Android 12 для пристроїв Samsung Galaxy почнеться не раніше кінця 2021 року.

Може здатися дивним, чому на пристроях Samsung недоступна бета-версія Android 12, адже інтернет-гігант Google вже давно відкрив бета-тестування Android 12. А пов’язано це з тим, що у Samsung існує власна програма бета-тестувальня, за допомогою якої компанія тестує не просто Android, а Android в поєднанні з новою версією фірмової прошивки One UI.

У числі перших Android 12 повинні отримати представники флагманського сімейства Samsung Galaxy S21. Компанія почала роботу над оновленням для своїх нинішніх флагманів ще в червні поточного року, на місяць раніше, ніж це було в минулому році з Android 11 для Samsung Galaxy S20. Тому цілком можливо, що програма публічного бета-тестування Android 12 і One UI 4.0 стартує в жовтні 2021 року. А через пару місяців після початку тестування відбудеться випуск фінальної загальнодоступною збірки. Найімовірніше, власники Samsung Galaxy S21, Galaxy S21 + і Galaxy S21 Ultra зможуть отримати стабільне оновлення в грудні.

Усі інші пристрої Samsung, сумісні з Android 12, отримають оновлення тільки після того, як оновиться лінійка Galaxy S21. Наступною в черзі після нинішніх флагманів, швидше за все, буде торішня серія Samsung Galaxy Note 20. Також одним з перших оновлення повинні отримати складні пристрої бренду, особливо, ще не анонсовані Samsung Galaxy Z Fold 3 і Galaxy Z Flip 3, запуск яких намічений на Серпень. Чи зможуть оновитися до Android 12 і більше старі флагмани Samsung з серій Galaxy Note і Galaxy S.

Що ж стосується більшості пристроїв середнього класу, особливо представників серії Galaxy A, то вони, швидше за все, отримають Android 12 не раніше першої половини наступного року. І це не дивно, адже флагмани як і раніше є головним пріоритетом для Samsung.

Нагадаємо, що зараз Samsung пропонує для своїх мобільних пристроїв три основних поновлення Android, замість двох, як було раніше. Це стосується всіх гаджетів Samsung, які були випущені починаючи з 2019 року і поставлялися з попередньо встановленою Android 9 або більш пізньої версією ОС. Це означає, що Android 12 зможуть отримати навіть такі старі смартфони, як Galaxy S10, Galaxy Note 10, Galaxy A01, Galaxy M31 і планшети на зразок Galaxy Tab S6 і Galaxy Tab A7.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.