Apple знову уповільнює iPhone, на цей раз флагманські моделі

Користувачі смартфонів Apple в Іспанії подали до суду на компанію за те, що вона знову уповільнює пристрою. Про інцидент розповів ресурс MacRumors. Судовий позов висунула громадська структура під назвою «Організація споживачів і користувачів в Іспанії» (OCU). Зокрема, в позові заявляється, що Apple знову почала вдаватися до «відомої практиці старіння» – іншими словами, компанію звинувачують в навмисному заниженні продуктивності iPhone з метою штучно «зістарити» їх і змусити користувачів купувати більш нові моделі. До слова, мова йде про свіжих моделях останніх років – iPhone 12, iPhone 11, iPhone XS і iPhone 8.

За словами незадоволених, проблема прийшла разом з iOS 14.5, iOS 14.5.1 і iOS 14.6 – саме після поновлення до цих версій ОС продуктивність флагманських пристроїв стала падати. OCU попросила Apple «обгрунтувати недостатню продуктивність» цих iPhone і пригрозила тим, що буде наполягати на компенсації для постраждалих. В якості основного аргументу позивачі наводять «численні заяви ЗМІ». Точна бажана сума компенсації поки не згадується.

Прецедент у такого позову вже був – це дуже гучна справа 2017 року. Тоді Apple звинуватили в штучному уповільненні своїх пристроїв після виходу iOS 10.2.1, в якій з’явився тумблер активації режиму підвищеної продуктивності. Компанія пояснила свої дії тим, що хотіла зберегти акумулятори в пристроях користувачів, а також попередити раптові відключення на морозі.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.