Віртуальна NFC-карта і банківський рахунок: в Google Pay додають новий функціонал

Компанія Google анонсувала запуск користувальницьких дебетових карт з прив’язкою до платіжного сервісу Google Pay. Спроби запровадити подібний функціонал були і раніше. Однак споживачі відзначали складність використання продукту від Google і велика кількість обмежень. Проте вже з 5 червня користувачі Android-пристроїв в США зможуть оформити «Балансову карту Google Pay», яка дозволить їм оплачувати покупки коштами, що знаходяться на рахунку в Google Pay.

Нова карта Google Pay є віртуальною дебетовою картою Visa, яку можна використовувати для оплати через NFC-модуль смартфона. Надійшовші на карту гроші, зараховуються на баланс Google Pay, і щоб здійснити платіж, необхідно лише піднести смартфон до терміналу. Система спише необхідну суму через NFC-канал. По суті, принцип нової карти схожий на карту з прив’язкою до Google Wallet, яку компанія надавала протягом 2013-2016 рр.

Однак тоді користувачеві було необхідно поштою отримувати фізичну карту і прив’язувати її дані до платіжного сервісу. У свою чергу, балансова карта Google Pay підтримує NFC і, незважаючи на назву, є віртуальною. У компанії вже заявили, що в цьому році з’явиться також можливість відкриття і банківського рахунку з прив’язкою до Google Pay. Послуга буде називатися – Google Plex.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.