OnePlus вирішила обдурити користувачів, брехня розкрита

AnandTech опублікував детальне розслідування, яке доводить, що компанія OnePlus провернула хитру махінацію зі своїм новим флагманським смартфоном OnePlus 9 Pro. Вона наступила на ті ж граблі, що і Samsung давним-давно або Realme зовсім недавно. А відомо, що OnePlus і Realme належать одному власнику – холдингу BBK.

У OnePlus 9 Pro використовується топова начинка, в тому числі процесор Snapdragon 888, що складає на смартфонах рекордну продуктивність. OnePlus вирішила, що її смартфон повинен вигідно відрізнятися від інших пристроїв, оснащених цим чіпом, і … розігнала його. Розігнала, але не скрізь: процесор працює з піковою тактовою частотою тільки в бенчмарках (перш за все в Geekbench), а в додатках і іграх, навпаки, скидає продуктивність і стає повільним.

Завищення продуктивності в бенчмарках – тільки півбіди. Набагато гірше те, що виробник в гонитві за збільшенням часу автономної роботи штучно занижує обчислювальні здатності пристрою в популярних додатках. У прошивці OnePlus 9 Pro знайдений «чорний список» додатків, в яких смартфон працює повільніше – він досить великий і включає, наприклад, пакет Microsoft Office і майже всі соцмережі.

Тестування AnandTech показало, що OnePlus 9 Pro працює в Geekbench на межі своїх можливостей і не знижує тактову частоту процесора навіть при сильному нагріванні, а продуктивність в додатках і іграх на догоду більшої автономності знижується на 20-40%.

Пояснити таку поведінку смартфона розумною оптимізацією використання ресурсів не вийде. Справа в тому, що при обмеженні продуктивності система насильно вимикає кілька ядер процесора, тобто навіть якщо з додатком буде потрібно виконати ресурсоємних завдань, швидкість її виконання буде штучно знижена. Після публікації AnandTech бенчмарк Geekbench виключив OnePlus 9 Pro зі своєї бази.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.