Київстар, Vodafone і lifecell можуть знизити вартість популярної послуги

На думку європейських експертів ініціативи EU4Digital, мобільні оператори України Київстар, Vodafone і Lifecell можуть знизити вартість роумінгу в найближчі п’ять років. Повідомляється, що вже в 2021 році Україна, Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія і Молдова планують підписати угоду «Роумінг як вдома», згідно з яким з 2022 року може з’явитися дешевий роумінг між країнами.

Крім того, підписання документа стане фактором, який позитивно позначиться на якості зв’язку, кількість абонентів і цінах на послуги мобільних операторів. Також угода створить платформу для співпраці з країнами Євросоюзу в питаннях роумінгу.

Зниження цін для українців з 2022 року прокоментували в компанії Lifecell. Відзначається, що питання вартості доступу до мереж країн Східного партнерства залишається невирішеним. Оптова вартість в деяких випадках перевищує 30 євроцентів. В про Водночас НКРЕКУ обмежує вартість доступу до українських мереж 10 євроцентами.

У Lifecell очікують вступу в силу з 1 січня 2022 року закону “Про електронні комунікації”. Документ передбачає скасування регулювання вартості доступу до українських мобільних мереж, що дозволить операторам домовлятися про більш привабливих тарифах для українських абонентів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.