Apple має намір позбавити вас від гаманця, документів і ключів

З 2015 року розумні годинник Apple Watch дозволяють мільйонам власників додавати свої банківські карти і здійснювати покупки в магазинах одними лише годинами. Однак зупинятися на цьому компанія не має наміру і вже зараз веде активну роботу над концепцією “все в одному” для watchOS 8, по якій годинник зможуть грати роль універсального пристрою доступу, що включає документи власника, а також віртуальні ключі від будинку і машини.

Подробицями про неї поділився директор з маркетингу пристроїв Apple Watch Дейдре Калдбек (Deidre Caldbeck). Згідно із задумом, у разі успіху і досягненні юридичних домовленостей з законодавством, годинник зможе зберігати і відображати при собі посвідчення особи власника, виводячи на екран таку інформацію, як ім’я, вік, адресу та інші необхідні відомості. Там же будуть зберігатися водійські права і будь-які інші ідентифікаційні дані. «Це свого роду наше бачення альтернативи фізичній гаманцю, в якій буде все необхідне прямо у вас на зап’ясті», – заявив менеджер в інтерв’ю з виданням Yahoo Finance.

Природно, для повноцінної реалізації задумки знадобляться не тільки відповідна версія Apple Watch, але і сумісні з даною технологією дверні замки і автомобіль. Є у задумки і слизькі моменти, що вимагають додаткового опрацювання. Так, важливим є і питання безпеки, який Apple має намір вирішити блокуванням годин при знятті з зап’ястя старих добрих паролем. Крім того, нікуди не дівається питання автономності годин, в разі розрядки яких власник ризикує залишитися без всього і відразу, що диктує необхідність мати поблизу оригінали документів і ключів. До слова, над аналогічними проектами працюють і головні конкуренти купертіновцев в особі Google і Samsung.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.