ПриватБанк дозволив купувати валюту в терміналах

Нацбанк України дозволив купувати валюту в платіжних терміналах. НБУ оголосив про проведення чергового раунду валютної лібералізації. Як повідомили на сайті Національного банку з 30 червня банкам дозволяється продавати готівкову іноземну валюту за безготівкові кошти в гривні через платіжні термінали і в касах банків. Так само за безготівкову гривню тепер можна продавати банківські метали з фізичним постачанням фізособам. Розширюються можливості фізичних осіб щодо інвестування за кордон – це можна буде робити за участю резидента-торговця цінними паперами, який буде діяти як брокер.

Кошти в іноземній валюті будуть переводитися з поточного рахунку клієнта на рахунок торговця, відкритий в цьому ж банку, з подальшим їх переведенням за кордон або на поточні рахунки нерезидентів, відкриті в Україні. Уточнюється перелік винятків з річного електронного ліміту для ряду валютних операцій юросіб і фізосіб-підприємців. До них тепер належать операції з відшкодування резидентом-боржником коштів нерезиденту-гаранту, який виконав забезпечені гарантією або порукою зобов’язання резидента-боржника перед резидентом-кредитором.

Також знімаються обмеження терміну на коригування помилкової інформації в повідомленні про кредитні договори з нерезидентами.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.