Смартфони Xiaomi перестануть викрадати

Xiaomi придумала, як надійно захистити смартфони від втрати і крадіжки. Її винахід має значно підвищити шанс на успішний пошук пристрою його законним власником.

У свіжої бета-версії MIUI 12.5 з’явилася опція, що дозволяє захистити вимикання смартфона графічним ключем. Просто так вимкнути пристрій не вийде – той, у кого воно знаходиться в руках, повинен ввести правильний ключ, інакше воно продовжить працювати до тих пір, поки повністю не видихається акумулятор.

Розблокувати смартфон, щоб зняти захист на вимикання або швидко розрядити його ресурсомісткість додатком, теж не вийде, так само як і відключити його від стільникового зв’язку, інтернету і служб геолокації. Таким чином пристрій буде досить довгий час перебувати в робочому стані, що дозволить відстежити його переміщення і місце розташування. Якщо заряду залишилося небагато, то у користувача буде кілька годин на пошуки пропажі, а якщо акумулятор заряджений повністю або майже повністю, то кілька днів або навіть тижнів.

Завдяки цьому нововведенню смартфон довгий час залишається доступний для пошуку через сервіс Xiaomi Cloud, і у користувача набагато більше шансів виявити його, якщо він був загублений або вкрадений. Зараз зловмисник може моментально відключити смартфон натисканням пари кнопок, і знайти його буде складно.

Це нововведення тестується в MIUI 12.5 з номером збірки 21.6.21, але можна припустити, що воно з’явиться не в цій версії оболонки, а наступного – MIUI 13. Випуск цього оновлення, за чутками, відбудеться в найближчі пару місяців. За традицією Xiaomi спочатку випустить його в Китаї і тільки для флагманських смартфонів, а потім воно з’явиться в інших країнах і буде доступно смартфонам всіх цінових категорій.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.