Mi Mover на Xiaomi, як перекинути всі дані з старого Xiaomi на новенький в декілька кліків

Уявіть собі таку ситуацію: ви змінили свій старенький Xiaomi на свіжий смартфон від китайського техно гіганта, а на минулому пристрої залишилася просто гора необхідної інформації, налаштувань і особистих фото. Невже доведеться морочитися і вручну переносити всі потрібні файли?

З цією обставиною найкраще впоралися програмісти з Apple – вже давно їх пристрої мають підтримку автоматичного перенесення всіх налаштувань при першому включенні і активації нового смартфона або планшета. Подивившись на компанію-натхненника, Xiaomi вирішили, що хочуть собі на озброєння таку фішку і створили додаток Mi Mover.

Давайте розглянемо, як користуватися Mi Mover на Xiaomi.

 

Mi Mover – що це?

Додаток Mi Mover від Xiaomi є спеціальний софт, створений для швидкого перенесення файлів і настройок з одного пристрою Android на інший. Раніше для цієї програми було встановлено з коробки в якості додаткового софту, яке можна було спокійно видалити. Тепер же Mi Mover міцно вшитий в MIUI.

Також Mi Mover можна легко знайти на просторах Google Play Маркета, що означає можливість його використання на смартфонах від інших виробників. В описі програми в Play Маркет можна дізнатися, що за допомогою Mi Mover ви можете переслати: контакти, повідомлення, історію дзвінків, додатки, фото і відео, музику і т. Д.

 

ПРИНЦИП РОБОТИ MI MOVER

Як і опція перенесення одного iPhone на інший, Mi Mover пропонує повне копіювання потрібних файлів і налаштувань на свіжий пристрій завдяки використанню єдиної Wi-Fi мережі. На відміну від «яблучного» софта Mi Mover не може перенести всю налагоджену систему з старого Xiaomi на новий без скидання додатків до початкового стану. Пов’язано це з тим, що програма від Xiaomi не “захоплює” кеш і залишкові файли. Очевидний мінус – доведеться заходити в усі акаунти самостійно, плюс – ви отримаєте чисте додаток і безпомилкову роботу системи.

Тривалість передачі варіюється від кількості переданих даних. Якщо ви маєте намір перекинути абсолютно всі доступні файли і настройки, то доведеться чекати більше 15-20 хвилин – це залежить від швидкості з’єднання. Також перед «міграцією» файлів рекомендуємо упевнитися в стабільності вашої Wi-Fi Мережі, щоб не зловити помилок.

 

ЯК КОРИСТУВАТИСЯ MI MOVER?

Як ми сказали раніше, нові смартфони Xiaomi вже мають Mi Mover на борту прямо з коробки. Для старих смартфонів від китайського бренду, а також в разі використання пристрою від іншого виробника спочатку доведеться встановити Mi Mover вручну через Google Play Маркет. Отже, ми завантажили і встановили необхідний нам додаток. Попередньо запускаємо Mi Mover на другому смартфоні. Після цього відкриваємо його і бачимо велику кнопку зі словами «Я відправник» – натискаємо на неї. На екрані з’являється анімація, що сигналізує про те, що смартфон шукає «пару», на якій також запущена програма.

 

Якщо зв’язку немає в автоматичному режимі, то на другому смартфоні під час пошуку натискаємо на кнопку «Я одержувач». На екрані з’явиться QR-код, який необхідно просканувати смартфоном-відправником.

Після «конекту» з’явиться меню вибору необхідних для перенесення даних. Всього є п’ять категорій: зображення; смс, контакти і дзвінки; аудіо-, відео- та інші файли; дані системи і додатки від сторонніх розробників.

Вибираємо потрібні нам пункти і просто натискаємо на кнопку «Відправити» ( «Send»). На екрані з’явиться анімація процесу перекидання вибраних файлів на новий пристрій, в кінці якого ми погоджуємося з виконаною роботою і спостерігаємо наявність необхідних даних у внутрішній пам’яті свіжого смартфона Xiaomi.

Невеликий рада – обов’язково тримайте два смартфона поруч один з одним, так як в Мережі ходять відгуки про можливих розривах при «перекиданні» файлів з одного пристрою на інший. Тепер ви знаєте як легко і без зайвих зусиль змінити ваш старий Xiaomi на свіжу модель.

 

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.