Приватбанк і monobank будуть “стягувати” борги українців автоматично

Сім банків будуть заарештовувати борги українців автоматично. Провідні українські банки почали списувати борги громадян в автоматичному режимі на вимогу державних і приватних виконавців. До системи автоматичного списання боргів українців вже підключені 7 банків: «ТАСкомбанк», «Приватбанк», «Універсал Банк» monobank, «ОКСІ банк», «Банк Восток», «Індустріалбанк», «ПроКредит Банк».

Банки автоматично будуть списувати борги українців з рахунків відповідно до наказу Міністерства юстиції. Раніше виконавці і банки могли примусово стягувати тільки кошти за несплату аліментів. В інших випадках банки блокували рахунки, але для стягнення коштів потрібен був окремий паперовий запит. Зараз вся процедура проходить в кілька кліків в онлайн-режимі.

Списувати борги будуть у громадян, які потрапили до Єдиного реєстру боржників. У реєстрі на даний момент знаходиться 5,5 мільйона боргів. Переважно українці заборгували за комунальні послуги, штрафи ПДР і аліменти.

Ще 44 фінансових установи підключені до тестової середовищі, 11 банків перебувають на стадії консультацій і попередніх налаштувань для початку тестування.

Найближчим часом до системи автоматизованого арешту будуть приєднані 62 українських банки.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.