Шахраї крадуть гроші українців з ваших карт Приватбанка і Ощадбанка через клон “Дії”

Українцям пропонують карантинні виплати, а замість цього крадуть дані банківських карт. В Україні активізувалися інтернет-шахраї, які під виглядом карантинних виплат заволодівають даними банківських карток українців. Шахраї зареєстрували фішингових сайтів українського сервісу державних послуг “Дія” на російському хостингу. Схему обману громадян розкрило спеціалізований структурний підрозділ державного центру кіберзахисту CERT-UA.

Відзначається, що на головній сторінці липового сайту “Дія” повідомляється про можливість отримати обіцяні урядом 8000 гривень компенсації, а також уточнюється, що допомога виплачується один раз, а оформити заявку можна на цьому ж сайті.

На фішинговому сайті користувачам мережі нібито надається можливість ввести свій ІПН, щоб перевірити, чи можуть вони розраховувати на допомогу від держави в локдаун. Після введення даних громадян радують новиною про можливість отримати гроші: “Вам нарахована виплата в розмірі 8 000 грн”.


Після сайт перенаправляє користувачів на форму, в якій потрібно ввести дані банківської картки, як:

  • Номер картки,
  • ім’я власника,
  • термін дії ДД / ММ / РР,
  • баланс (нібито потрібен для верифікації банком),
  • мобільний номер телефону.
  • Після чого можна вибрати кнопку “Верифікація” або “Верифікація через BANK ID”.


Після цього дані карти переходять зловмисникам.

“Якщо Ви стали жертвою такого фішингу та ввели дані своєї кредитної картки, Вам потрібно негайно повідомити про це представників Вашого банку”, – закликали українців в CERT-UA.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.