Смартфони Xiaomi переходять на чіпи MediaTek

Cтало відомо про те, що компанія Xiaomi буде більш широко застосовувати в своїх смартфонах однокристальних системи MediaTek. Це пов’язано з тим, що американський чипмейкер Qualcomm в даний час не може забезпечити всіх своїх партнерів достатньою кількістю чіпсетів.

На даний момент терміни поставки платформ для мобільних пристроїв від Qualcomm, включаючи 5G-рішення, пристойно збільшилися і становлять близько 30 тижнів. При цьому уточнюється, що виробничі лінії практично всіх контрактних виробників напівпровідниковій продукції, включаючи Samsung і TSMC, серйозно перевантажені.

На тлі цього, за даними джерела, китайська Xiaomi прийняла рішення про скорочення частки чіпів Qualcomm у своїй продукції з актуальних 80% до 55%, а решта 45% пристроїв будуть засновані на платформах, розроблених тайванської MediaTek.

За словами представників Qualcomm, нестача однокристальних систем збережеться як мінімум до кінця поточного року, а ситуація, що склалася пов’язана з дисбалансом між попитом і пропозицією.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.