Xiaomi подає в суд на США

Xiaomi спробує через суд скасувати рішення про включення її в «чорний» список тих, хто співпрацює з військовими КНР , 14 січня прийшло повідомлення, що американський уряд вніс до списку санкцій дев’ять компаній, серед яких опинилася і Xiaomi. Причина – зв’язки з китайськими військовими. При цьому ніхто ніяких доказів наводити не став, а ринок відреагував на таку новину падінням акцій компанії.

Попадання в списку санкцій означає, що до 11 листопада 2021 року всі американські компанії і громадяни повинні розпорядитися своїми акціями Xiaomi так, щоб піти з числа інвесторів. Багато стали говорити про те, що перший пакет санкцій тільки початок, за яким послідують і інші обмеження і немає впевненості, що історія з Huawei не повториться.

Тому Xiaomi вирішила діяти. Після публічної заяви де компанія відхрестилася від усіх «гріхів» і запевнила, що вона неухильно дотримується чинних нормативних актів, вона звернулася за захистом своїх інтересів до Федерального суду округу Колумбія. Відповідачами в позові вказані Міністерство оборони, Казначейство США, міністр оборони і міністр фінансів, а в якості вимог компанія вимагає зняти з неї всі звинувачення і виключити з «чорного» списку.

Xiaomi заявляє, що, якщо вже прийняті обмеження вступлять в силу, то вона зіткнеться з «неминучими, серйозними і непоправними втратами». Як скоро Феміда поставить крапку в судовому розгляді, відомостей немає. На даному етапі Xiaomi залишається тільки захищати себе всіма доступними засобами і протистояти тиску США.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.