MIUI 12.5 легше, швидше і витрачає менше енергії

Менше системних додатків. Не знаю з якої причини про це не сурмлять на кожному розі, але це дійсно величезний крок у бік конкретного користувача.


У MIUI 12.5 значно скорочено кількість системних додатків, які раніше не можна було видалити без танців з бубном. Іншими словами, вам більше не знадобляться різні додатки або програми, щоб максимально очистити смартфон від непотрібного мотлоху.
Найкращою ілюстрацією до цієї заяви, служить графік, що показує кількість встановлених додатків в найпопулярніших оболонках (і системах) світу:

Шпалери і звуки

Якщо ви з якоїсь причини досі не встановили собі нові живі шпалери «Сніговий пік», то в кінці цієї статті вас чекатиме посилання на інструкцію пояснює як це зробити, тому розповідь про це нововведення я повторювати не буду.

А от розповісти про нові наборах звуків, думаю варто. Отже, якщо говорити коротко, то Xiaomi надихнулися природою різних континентів і пропонують на вибір користувача чотири звукових сценарію: Африка, Австралія, Південна Америка і Арктика.

Всі звуки записані в реальних умовах і підібрані таким чином, щоб створювати єдину картину, яка відображатиме кожен з континентів, до того ж, кожна звукова тема, супроводжується унікальним тактильним відгуком.

Взаємодія з ПК
Подібно до того як це вже реалізовано в смартфонах Samsung, які з недавнього часу мають можливість взаємодії з комп’ютерами на базі Windows, Xiaomi запускає «MIUI Plus».

За допомогою цієї функції користувач, підключивши смартфон до ПК отримає прямо на екрані інтерфейс смартфона. Завдяки цьому, скоро ми зможемо:

  • Отримувати і взаємодіяти з повідомленнями на екрані ноутбука
  • Копіювати текст зі смартфона і вставляти його відкриті програми на Windows
  • Переглядати сайт, який був відкритий на телефоні, рівно з того ж місця, прямо в деськтопной версії
  • Здійснювати виклики прямо з екрану комп’ютера

 

Конфіденційність
Про те що тепер додатки MIUI використовуватимуть не точне, а приблизне місце розташування, я вже писав. А ось про новий механізм доступу до мультимедіа повідомили тільки сьогодні.

Коли ви дозволяєте додатком доступ до фото або відео, за фактом, воно отримує його до всієї пам’яті відразу, а новий механізм, обмежує доступ декількома папками і дає знати користувачу, якщо програма хоче залізти туди, куди їй не слід.

Крім цього, сам код системи був серйозно перероблений, завдяки чому MIUI 12.5 стане займати на 30% менше місця в пам’яті смартфона, а автономність підвищитися на 25%, як і загальна швидкість роботи. Так само був оптимізований витрата енергії при використанні «Супер шпалер», які тепер споживають на 40% менше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.