Tesla все таки випустила саму бюджетну Model Y 

8 січня Tesla оновила онлайн-конфігуратор електрокроссовера Model Y для американського ринку, офіційно представивши нову версію Standard Range – вона стала більш доступною альтернативою існуючим версіями Long Range і Performance. Також компактний кросовер тепер доступний в семиместной версії (за доплату в три тисячі доларів).

«Чистий» (без будь-яких знижок) стартова ціна Model Y Standard Range з урізаним запасом ходу (244 миль по циклу EPA) становить 41 990 доларів США проти 49 990 доларів США за «далекобійний» (326 миль) варіант Long Range. Це вперше Tesla додала нову конфігурацію з моменту випуску Model Y в березні 2020 року. Вона вже доступна для попереднього замовлення в американському онлайн-магазині Tesla з розрахунковим терміном доставки від двох до п’яти тижнів.

 

Версія Standard Range згадувалася на початковій презентації Model Y в березні 2019 роки – тоді говорилося про запас ходу в 230 миль і стартовою ціною 39 тисяч доларів. У липні глава Tesla Ілон Маск повідомив про відмову від випуску версії Standard Range, назвавши як причину «неприйнятно низький» запас ходу (<250 миль по циклу EPA). Одночасно компанія знизила ціну Model Y в версії Long Range Dual Motor з 52 990 доларів США до 49 990 доларів США. Тоді ж глава Tesla заявив, що запас ходу в 500 км для сучасних електромобілів повинен стати галузевим стандартом. Але ось зараз Tesla знову передумала і вирішила все таки випустити версію Standard Range – її запас ходу трохи вище (244 миль замість спочатку запланованих 230 миль), як втім і стартова ціна (41 990 доларів США замість 39 000 доларів США). У доступному для огляду майбутньому до Standard Range, Long Range і Performance приєднається ще один варіант – Long Range RWD.

І хоча сам Маск називав «неприйнятно низьким» запас ходу <250 миль, можна не сумніватися, що Model Y Standard Range буде розлітатися як гарячі пиріжки, враховуючи, що базова версія прямого конкурента Ford Mustang Mach-E становить 230 миль. До слова, запас ходу VW ID.4 за методикою EPA становить 250 миль. Також ризикнемо припустити, що в майбутньому Model Y Standard Range чекає доля молодшого седана Model 3 Standard Range.

Одночасно Tesla, як і обіцяла, зробила доступним в якості додаткової опції третій ряд сидінь для Model Y – з ним автомобіль здатний вмістити не п’ять, як зараз, а сім людей. Вартість додаткового третього ряду сидінь – 3 тисячі доларів США. Опція недоступна тільки для версії Performance.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.