LG анонсувала QNED – нову серію преміальних ЖК-телевізорів з підсвічуванням Mini LED

Напередодні виставки споживчої електроніки CES 2021 (11-14 січня) компанія LG, в першу чергу відома телевізорами OLED, поділилася планами по випуску телевізорів LCD на 2021 рік. У нових преміальних моделях 4K і 8K ЖК-телевізорів, які вийдуть на ринок в 2021-м, LG має намір використовувати технологію Mini LED, подібно TCL і іншим ключовим виробникам (незабаром до них повинна приєднається і Samsung).

Технологія Mini LED (не плутати з Micro LED) є свого роду переосмисленням добре знайомої технології LED, яка широко використовується в споживчих пристроях з ЖК-екранами (телевізори, монітори, мобільні пристрої). На сьогоднішній день самі передові моделі РК-телевізорів виділяються полноматрічним локальним затемненням (FALD) – технологія, в якій світлодіоди (в деяких випадках масиви з сотень) виконують роль підсвічування за екраном. Керувати ними можна незалежно по зонам, затемнюючи окремі залежно від темних сцен. Це дозволяє домогтися необхідного рівня чорного і підвищити контраст там, де це потрібно. Технологія Mini LED виділяється іншим підходом – передбачає використання більшої кількості світлодіодів меншого розміру для досягнення більшої контрастності в порівнянні з нинішніми моделями телевізорів, обмежених парою сотнею зон затемнення.

LG стверджує, що Mini LED забезпечує «гігантський стрибок вперед в якості зображення РК-телевізорів». За словами LG, її власний варіант технології «включає майже 30 000 крихітних світлодіодів с 2 500 зонами затемнення і розширеними зонами локального затемнення, які забезпечують неймовірну пікову яскравість і коефіцієнт контрастності 1 000 000: 1». Серед переваг – більш високий контраст, більш динамічний HDR і поліпшена точність передачі кольору в порівнянні з ЖК-моделями минулих поколінь. Як і флагманські моделі 2020 року, нові підтримують частоту оновлення 120 Гц.

LG створила для просування нової лінійки окремий бренд – «QNED». У цьому позначенні буква Q – відсилання до технології квантових точок, а N, імовірно, скорочення від фірмової технології NanoCell.

Мабуть, найбільш підходящим для порівняння тут є серія телевізорів TCL 8 Series – 25 000 світлодіодів в приблизно 1000 незалежно керованих зонах. До слова, в моделях TCL 6 Series теж використовується підсвічування Mini LED, але кількість світлодіодів значно нижче, ніж у 8 Series.

LG анонсувала QNED – нову серію преміальних РК-телевізорів з підсвічуванням Mini LED (до 30 тис. Крихітних світлодіодів)
Зменшення розміру світлодіодів дозволяє виробникам телевізорів використовувати їх в набагато більшій кількості для більш глибокого чорного кольору і більшої контрастності. Зображення: TCL
У серію LG QNED увійдуть моделі діагоналлю аж до 86 дюймів. Модельний ряд і повні характеристики виробник не розкрив. Очікується, що повноцінний анонс предтоповой лінійки телевізорів LG QNED відбудеться на CES 2021.

Таким чином, в наступному році LG буде одночасно продавати телевізори OLED, QLED і QNED (так, з таким позначенням плутанини не уникнути). І ще раз повторимося Mini-LED не має нічого спільного з технологією Micro LED, яка виділяється відсутністю окремого шару підсвічування і об’єднує в собі мільйони самоізлучающіх світлодіодів.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.