Секрети MIUI 12: Чому оновлення це погано

Ця стаття не ниття «старого» про минулі дні, це наочний приклад того, як використовуючи бажання отримати нові програмні функції або циферку в графі Версія MIUI (EMUI, iOS, OneUI, Android, не важливо), розробники мають можливість додавати не тільки корисне для вас, але і вигідне для себе.

Візьмемо для прикладу MIUI 12
Мені здається якщо викласти всі коментарі по типу «А коли мій смартфон отримає оновлення?» один за іншим, то Землю можна буде оперезати кілька разів. А що в результаті?

Спочатку більшість шукає як би швидше оновитися, а потім лають систему за «сирість» і шукають варіанти відкату. Так було і з 10-ій версією, і з 11-ою, і будьте впевнені, все залишиться незмінним коли з’явиться MIUI 12.5 (посилання на статтю про неї нижче), і звичайно ж MIUI 13.

Це занадто глобально і далеко, згоден, але вже сьогодні навіть самий делікатне власник смартфона Xiaomi, сам того не підозрюючи, дає згоду на збір інформації про використання смартфона, просто оновлюючи системні програми, ось тому я і вважаю, що поновлення це погано.

Для прикладу візьмемо нову версію програми «Для дорослих», в якій чорним по білому написано наступне:

У багатьох з вас цей банер не з’явиться і не тому що я щось вигадую або намагаюся роздути з мухи слона, а тому що прийнявши угоду користувача один раз, система вважає, що згода на всі наступні зміни (навіть негативні) вже отримано.

Отже, давайте спробуємо його відключити. Заходьте в додаток «Завантаження» -> три точки в правому верхньому куті -> Налаштування -> виключаєте «Відкликання згоди», попередньо прочитавши повідомлення про те, що збір інформації припиниться, а вся вже зібрана інформація буде видалена.

Здавалося б все, ще одна хитрість знайдена, але при спробі повторного заходу в додаток ви знову бачите банер з умовами використання, які вам потрібно прийняти.

Вся хитрість полягає в тому, що раніше, якби ви натиснули «Скасування» програма б закрилася, на це і розрахунок. Однак зараз, відмовившись від умов використання ви отримуєте повністю робочий додаток без аналітики, яка витрачає не тільки мобільний інтернет, але і заряд батареї.

Незручність в тому, що банер буде з’являтися кожен раз при включенні, але думаю мало хто заходять безпосередньо в додаток кожен день. Так що це дрібниці.

Можливість відкликати дозвіл на збір інформації є далеко не у всіх оновлених системних додатках, але я постараюся знайти спосіб як це можна зробити і розповісти про нього більш глобально в наступних статьях.10 і Mi 10 Pro.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.