Windows 10 тепер показує рекламу свого браузера на весь екран

Новий рекламний банер з’явився в додатку “Налаштування” і буде показуватися всім користувачам в майбутнії збірки Windows 10. У попередніх версіях Windows 10 компанія Microsoft проводить A / B-тестування нової «функції», яка призначена тільки для того, щоб показувати користувачам рекламу Microsoft Edge на екрані OOBE. Вона з’являється під час початкового налаштування комп’ютера після авторизації в системі, або коли користувачі клацають на новий баннер в налаштуваннях.

З виходом оновлення Windows 10 October 2020 Update компанія Microsoft, нарешті, відмовилася від застарілої версії Edge, після чого перейшла на Chromium-версію свого браузера. Тепер Microsoft намагається знову переконати користувачів, що віддають перевагу рішення конкурентів, перейти на новий Edge. Як видно на скріншоті нижче, реклама фірмового браузера компанії присутня у верхній частині вікна програми «Налаштування».

Новий банер, схоже, буде демонструватися користувачам, які не є учасниками програми попередньої оцінки Windows 10. Він повідомляє про «ще великі можливості Windows», а кнопка «Поїхали!» запускає рекламу в повноекранному режимі. На цьому екрані з’являється нове вікно з назвою «Використовувати рекомендовані настройки браузера», де користувачам пропонується зробити Microsoft Edge браузером за замовчуванням і закріпити його ярлик на робочому столі і на панелі завдань.

Примітно, що нова реклама браузера з’являється тільки тоді, коли на пристрої встановлено Chrome або Firefox в якості браузера за замовчуванням. Користувач може закрити банер, вибравши варіант «Не оновлювати налаштування браузера». Якщо пропустити цю процедуру, спливаюче вікно знову з’явиться через деякий час. Повністю відключити ці рекомендації, на жаль, не вийде.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.