Скільки днів потрібно відпрацювати українцям, щоб купити iPhone 12 Pro

Аналітики Picodi порівняли ціни на iPhone 12 Pro (128 GB) із середньою зарплатою в декількох десятках країн і порахували, скільки потрібно працювати жителям тієї чи іншої держави, щоб заробити на новий флагман від Apple.

Україна – в антилідерів, більше працювати на новий iPhone доведеться тільки філіппінцям. Детальніше – в інфографіці нижче.

В Україні iPhone 12 Pro в версії 128 GB коштує 39 999 грн. При цьому, за даними Держстату, середня зарплата становить 11 998 грн (9 658 грн після вирахування податків). Таким чином, середньостатистичний українець повинен відпрацювати 87 днів, щоб заробити на iPhone 12 Pro – і при цьому нічого не їсти.

Але є і хороші новини: у порівнянні з минулорічним індексом айфона показники України покращилися на 9,7 дня.

  • Високий рівень доходів в Швейцарії, США та Австралії дозволяє заробити на новий iPhone за 4,4, 6,1 і 6,6 дня відповідно.
  • Найгірший результат з усіх країн, де відома ціна нового iPhone 12 Pro, у Філіппін: середньостатистичний житель повинен працювати на iPhone 88,2 дня.
  • У Німеччині та Польщі новий гаджет рівнозначний за вартістю 9,7 і 28,3 робочого дня.

Методологія

  • Індекс iPhone 2020 розрахований на основі офіційних цін iPhone 12 Pro (з пам’яттю 128 ГБ), зазначених в регіональних магазинах Apple або у авторизованих продавців.
  • Інформація про середню заробітну плату взята з сайтів національних статистичних управлінь або відповідних міністерств і є актуальною на момент публікації цін на iPhone в конкретній країні.

Розмір зарплати після сплати податків розрахований за допомогою місцевих калькуляторів зарплат. Місячну зарплату поділили на 21 – середня кількість робочих днів у місяці. У країнах, де статистичні відомства користуються тижневими ставками, розмір доходу ділили на 5.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.