Apple випустила нову ОС для старих моделей iPhone, iPad і iPod Touch

Компанія Apple завжди славилася тим, що вона випускає нові версії операційних систем для своїх телефонів на протязі щонайменше чотирьох років з моменту їх випуску на ринок, тобто купивши такий в 2020 році, він гарантовано до 2024 року включно буде отримувати новітнє і найсучасніше програмне забезпечення, що гарантовано так чи інакше всіх приємно порадує, адже ніяк інакше бути просто навіть і не може. Сьогодні, 6 листопада 2020 року, сталося просто неймовірне, тому що компанія Apple випустила нову ОС для старих моделей смартфонів, планшетів, портативних плеєрів і навіть телеприставок. Само собою, що така подія стало для всіх користувачів великою несподіванкою, адже програмна підтримка такого роду гаджетів припинилася ще кілька років тому.

Безумовно, зовсім нічого поганого в цьому немає і бути не може, тому що чим довше Apple випускає оновлення для своїх гаджетів, тим надійніше захищені всі їх користувачі та тим довше їх стане можливим безпечно експлуатувати. Починаючи з сьогоднішнього дня встановити на свої мобільні пристрої і планшетні комп’ютери користувачі можуть таку нову прошивку, як iOS 12.4.9, яка доступна для установки на наступні моделі гаджетів бренду: iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 1-покоління, iPad mini 2, iPad mini 3 і iPod touch 6-покоління. Встановити оновлення можна як за допомогою комп’ютера, підключивши до такого електронний пристрій, так і за рахунок оновлення «по повітрю», вибравши відповідний варіант в налаштуваннях гаджета.

 

Відповідно до опису випущеного оновлення, воно закриває ряд небезпечних вразливостей, які були недавно виявлені компанією Apple. Само собою, що встановити даний апдейт потрібно якомога швидше, щоб максимально убезпечити себе від зловмисників і хакерів. Крім того, як йдеться в описі апдейта, він виправляє ряд помилок і багів, на які могли скаржитися користувачі iPhone, iPad і iPod Touch. Також оновлення отримала фірмова телеприставка Apple TV 3-го покоління, яку відновили до операційної системи 8.4.3. Воно також закриває ці оновлення і покращує користувальницький досвід. Їли вірити опису випущених оновлень, на стабільність і на швидкість роботи електронних пристроїв вони зовсім ніяк не впливають.

Крім того, звичайно, прошивки iOS 12.4.9 і tvOS 8.4.3 не приносять разом з собою нових функцій і можливостей, тому встановлюючи апдейти такого роду варто це обов’язково так чи інакше враховувати. Само собою, що нові ОС закривають можливість установки джейлбрейка, тому якщо раніше такий існував, відразу після установки новітнього ПО на iPhone, iPad або iPod Touch здійснити процедуру злому з використанням вже наявних на ринку експлойтів виявиться неможливо. Саме тому, можливо, комусь не варто оновлюватися, так як це обернеться тим, що піддати електронний пристрій Apple процедурі джейлбрейка заради розширення функціональних можливостей або для чогось ще виявиться неможливо.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.