6 фішок, які роблять смартфони Xiaomi особливими

Xiaomi довгий час була відома завдяки своїм доступним смартфонам, які при невисокій ціні пропонували аналогічний або навіть більш багатий функціонал, ніж пристрої від конкурентів. Сьогодні є багато брендів (iQOO, Realme, Honor) і всі вони на одне обличчя. Так чи є щось особливе в смартфонах Xiaomi? Давайте подивимося на це разом!

Gorilla Glass

Всі смартфони Xiaomi від бюджетних моделей до флагманів завжди оснащувалися якісним захистом дисплея – загартованим склом Corning Gorilla Glass. Іноді зустрічаються среднебюджетні моделі, які оснащені таким склом не тільки з переднього, а й з тильного боку. Цікаво ще й те, що довгий час Xiaomi використовує скла Gorilla Glass 5-го покоління (6-е покоління використовувалося в Xiaomi Mi 9). Сьогодні найактуальнішим склом є Corning Gorilla Glass 7 Victus і ми сподіваємося, що китайський ТехноГігант почне використовувати дане скло в своїх новинках так скоро, як цього дозволить закупівельна вартість цих стікол без різкого зростання вартості самого смартфона.

Xiaomi заробляє лише 5% з апаратного оснащення

На прес-конференції в день презентації Xiaomi Mi 6X Лей Цзюнь, засновник і генеральний директор Xiaomi, офіційно заявив, що прибуток компанії з апаратного оснащення пристроїв Xiaomi не перевищує 5%. Фактично це означає, що китайський ТехноГігант робить націнку за якісний дисплей або потужний процесор і, не враховуючи витрати на розробку, дизайн і логістику, продає смартфони за собівартістю.

Багатофункціональний NFC

9 квітня 2013 року Xiaomi представила Mi 2A – перший смартфон компанії, який підтримував функцію NFC. Уже тоді компанія працювала в напрямку використання смартфона як центру для контролю доступу, передачі даних на коротких відстанях (для цього і створювався стандарт NFC) і використання смартфона в якості транспортної карти. До сих пір Xiaomi випускає більше смартфонів з NFC, ніж інші виробники.

Інфрачервоний датчик для управління домашньою технікою

Якщо порівнювати Xiaomi з іншими виробниками смартфонів, то з’ясується, що китайський ТехноГігант чи не єдиний, хто оснащує свої пристрої інфрачервоний модулем для управління підтримуваної технікою (все, що управляється за допомогою інфрачервоного пульта, може управлятися і зі смартфона). Навіть якщо ця функція потрібна не кожному, це все одно показує більш високу практичність пристроїв Xiaomi.

Високе співвідношення ціни до якості

Випустити 1-2 рентабельних смартфона – це не найскладніше завдання. Куди складніше підтримувати свою лінійку пристроїв актуальною протягом довгого часу. Конкуренти щомісяця випускають нові пристрої, які можуть здатися більш цікавими, ніж останні новинки Xiaomi. У компанії працює величезний відділ, що займається безпосередньо плануванням дорожньої карти випуску нових смартфонів в близькотерміновій перспективі. Xiaomi постійно випускає актуальні смартфони, які пропонують відмінні апаратні характеристики за приємною ціною, часто набагато нижче, ніж у конкурентів.

З останніх новинок можна виділити Redmi K30 Ultra, вартість якого починається з 292 доларів і Poco X3, який цілком ймовірно стане новим бестселером в цьому році.

Екосистема розумного будинку

На даний момент єдиною повністю завершеною і продуманою системою розумного будинку є платформа Xiaomi Mijia. Пропонується найширший асортимент продуктів, які можуть взаємодіяти з екосистемою: починаючи від звичайних лампочок і датчиків руху, закінчуючи цілим набором великої побутової техніки.

А яка фішка робить пристрої Xiaomi особливими особисто для вас? Напишіть про це в коментарях!

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.