Маск натякнув, коли чекати супутниковий інтернет Starlink в Європі

Супутниковий інтернет Starlink може з’явитися в Європі вже на початку наступного року. Як повідомив Ілон Маск, для запуску необхідний дозвіл окремих європейських країн. За словами Маска, такий дозвіл вимагається від кожної країни окремо, оскільки ще не існує єдиної системи затвердження. У разі отримання схвалення запуск інтернету Starlink в Європі можна очікувати вже в лютому-березні 2021 року.

«Воно буде потрібно для кожної країни індивідуально, оскільки не існує загальноєвропейської системи затвердження. Ймовірно, почнеться отримання остаточних (є багато кроків) погоджень приблизно в лютому / березні », – написав Ілон Маск в своєму Twitter.

Наприклад, Індія може отримати інтернет Starlink десь в середині наступного року. У цей час, за підрахунками Маска, місцеві регулюючі органи можуть дати добро на запуск.

Як відомо, в кінці жовтня SpaceX запустила бета-тестування супутникового інтернету Starlink в північній частині США та на півдні Канаді. В інших країнах тестування відбудеться після того, як компанія отримає дозвіл від регуляторів.

Деякі штати США, зокрема Флорида, зможуть отримати доступ до публічної бета-версії тільки в січні. Як зазначив засновник SpaceX, «штатам з більш низькими широтами потрібно більше супутників».

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.