Секрети MIUI 11 і MIUI 12: Чистимо пам’ять і змінюємо анімацію зарядки

Почати нам хотілося б з новою анімації зарядки. Яка виглядає ось так:


Для того щоб отримати на своєму смартфоні таку анімацію, вам необхідно поміняти в налаштуваннях регіон на «Індія» і зайшовши в магазин тим набрати в пошуковому рядку слово – vulcan

Потім завантажуєте знайдену тему, застосовуєте з неї тільки екран блокування і все. Тепер на екрані вашого смартфона Xiaomi, в той час коли він буде підключений до розетки, буде візуально відображатися рівень заряду в красивій, незвичайній формі.

Кілька слів про регіонах
Мене запитують по кілька разів на тиждень з приводу того, який регіон MIUI вибрати для тих чи інших завдань. Тому щоб не відповідати кожен раз одне і теж просто залишу в цій статті мої особисті спостереження щодо цього питання.

Але відразу повинен уточнити: я не стверджую, що це буде працювати на абсолютно будь-якому смартфоні, так як протестувати на кожному, я зі зрозумілих причин не маю можливості

США – Мінімум реклами, підвищення гучності навушників і більш плавне отрисовка інтерфейсу системи + додаток Netflix яке можна видалити.
Великобританія і Німеччина – Відсутність реклами у вбудованих додатках.
Індонезія – доступ до крокоміру і до додатка здоров’я (якщо не вилучено), в додатку «Теми» з’являється пункт зі шрифтами. З мінусів кілька сміттєвих додатків, які можна легко видалити.

Сінгапур – Збільшення гучності динаміків і навушників і невелика кількість сміттєвих додатків
Непал – мій фаворит. Збільшення гучності, розширений функціонал тим, практично повна відсутність реклами в системних додатках і на мою суб’єктивну думку, більш чітка робота системи в плані анімацій. (Перевіряв на 8Т, 8 Pro, 9S, Poco X3)

Очищення пам’яті
Вчора ввечері натрапив на один додаток, яке помітно прискорює процес очищення смартфона від сміття, кеша і містяться в графі «Інше» файлів.
В Play Market воно присутнє, але я залишу в кінці статті посилання на версію без реклами (Pro), так як мені здається що це зручніше.
Сам файл ” важить ” всього 5 МБ, в пам’яті додаток займає 13 МБ, але так як воно здатне очистити в сотні разів більше, думаю це не багато. Тим більше, після очищення його можна видалити.
Встановлюємо програму і при першому запуску видаємо дозвіл на доступ до файлів і мультимедіа. Потім заходимо в «Мої диски» і очищаємо «Кеш додатків»

 

Далі переходимо у вкладку «Категорії файлів» -> Інше -> ‘0’ File

У цій папці вибираєте будь-який файл, натиснувши на букву «П», а після цього натискаєте на «Вибрати все» і «Видалити»

Чи підтверджуєте намір видалити сміття, відбувається процес очищення і місця на смартфоні ставати помітно більше. У мене наприклад, віддалилося 4556 файлів, хоча я регулярно проводжу очищення системи.

Так само дуже зручною мені здалася функція пошуку найбільших файлів на смартфоні, в форматі “Топ 10/50/100”. Це може виявитися корисним, якщо у вас з якихось причин не пішов файл оновлення після установки прошивки.

Природно, сміття з часом з’явиться знову, але думаю тим у кого на рахунку кожна сотня мегабайт, цей спосіб помітно спростить життя. Тим більше, що в цьому додатку можна переглядати і видаляти взагалі всі файли (крім root) і робити це набагато швидше ніж за допомогою стандартної очищення.

Прога тут.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.